Landsret skruer op for straffen i våbensag

Efter Folketingets skærpelse af loven skal ulovlige våben give en straf på mindst et års fængsel. Ikke kun til bandemedlemmer, men også til almindelige borgere.

For anden gang inden for kort tid har Østre Landsret drastisk ændret en byrets afgørelse om et ulovligt våben. Straffen skal pumpes op efter Folketingets skærpelse af loven, så skydevåben minimum skal give et års fængsel - og stramningen gælder også de borgere, der ikke har forbindelse til kriminelle miljøer, lyder signalet.

En 26-årig mand i Ishøj havde gemt et haglgevær og ammunition bag spejlet i badeværelset i sin lejlighed. Det gav i Retten i Glostrup en dom på 60 dages fængsel. Men nu har Østre Landsret sagt, at 14 måneders fængsel er den rigtige straf.

Manden har ikke tidligere overtrådt våbenloven. Han glemte at få afleveret våbnet ved den sidste frit lejde-aktion, fordi han fik lungebetændelse, har han sagt.

Byretten mente, at det ikke var et særlig farligt våben, og at det ikke var umiddelbart tilgængeligt. Men landsretten har den stik modsatte opfattelse. Samtidig mildner dommerne dog straffen ved at gøre otte af de 14 måneder betinget.

En lignende rutsjetur i retssystemet fik en mand fra Lolland for nylig at mærke. På hans loft fandt betjente en riffel og et haglgevær. Ved Retten i Nykøbing Falster gav det 60 dage. Østre Landsret mere end syvdoblede straffen til et år og tre måneder.

Nu forsøger den dømte at få sagen indbragt for Højesteret, oplyser hans forsvarer, advokat Henrik Hjortkjær.

Politikerne i Folketinget gik i aktion med stramningen af loven efter de mange skyderier mellem kriminelle. Men ændringen rammer altså også folk, der ikke er med i bander og rockergrupper.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik