Landmand: Naturforening besværliggør nationalparkarbejde

Landmand Steen Pedersen mener, at Danmarks Naturfredningsforenings arbejde spænder ben for udviklingen af Nationalparken Kongernes Nordsjælland.

I december sidste år blev Nationalparken Kongernes Nordsjælland endelig en realitet.

Det store arbejde med at forene naturorganisationers, myndigheders og jordejeres interesser i en nationalpark har indtil videre taget mere end 10 år. 

Tidligere næstformand for lodsejerne mener, at naturfredningsforeningen er skyld i, at flere lodsejere ikke har lyst til at lægge jord til parken.

 

Et arbejde, der er blevet besværliggjort af Danmarks Naturfredningsforening.

Det mener i hvert fald landmand Steen Pedersen fra Græsted der tidligere har været næstformand for lodsejerne i området.

- Jeg synes jo, de er negative. Det er ligesom om, at de ikke kan få nok, siger han til TV 2 Lorry.

Med det mener han, at naturfredningsforeningen har været så kritiske undervejs, at det har stået i vejen for en konstruktiv udvikling af parken. 

Den udlægning af sagens forløb kan Danmarks Naturfredningsforening dog slet ikke genkende.

- Det har absolut intet på sig. Vi har arbejdet konstruktivt med nationalparken siden den første styregruppe i 2004, og det har vi gjort alle årene, siger Peter Skat, der er samrådsformand for Danmarks Naturfredningsforening Nordsjælland.

Skræmmer lodsejerne væk

Steen Pedersen mener, at Danmarks Naturfredningsforening har haft en så skrap tilgang til arbejdet, at det har afholdt flere lodsejere fra at lade deres jord indgå som en del af parken, og at nationalparken derfor kunne være blevet større, end den er det i dag.

- Jeg har kendskab til folk der har været skeptiske og måske har valgt at sige nej tak til nationalparken, fordi de ikke ved med sikkerhed, om de kan stole på Danmarks Naturfredningsforening, siger Steen Pedersen.

Det har dog ikke nogen indflydelse på Danmarks Naturfredningsforenings syn på sagen.

- Vores grundlag er lovgivningen, og for nationalparkens vedkommende er det Nationalparkloven der er retningslinje for os alle sammen, siger Peter Skat til TV 2 Lorry.

Det næste arbejde med Kongernes Nordsjælland kommer til at handle om at få lavet en bestyrelse for parken. Foreløbigt er kun bestyrelsesformanden fundet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik