Landmænd tager droner til hjælp

Når Hillerøds landmænd skal dokumentere, at et vandløb trænger til kommunal beskæring, så kan de nu få flyvende hjælp

Droner er efterhånden her der og alle vegne. Og nu også over markerne uden for Hillerød. For landmålerfirmaet LE34 har indsat droner, når landmændene skal dokumentere beskaffenheden af de lokale vandløb.

For kommunen står for den løbende vedligeholdelse af vandløbene - og det skal ske i en balance, hvor der både sikres fri vandgennemstrømning, så markerne ikke oversvømmes, og som samtidig beskytter dvandløbets plante og dyreliv.

Men det er ikke altid nemt for landmændene at få kommunen ud for at se på forholdene, når landmændene mener, at de ikke er gode nok.

Hvis der er problemer med et vandløb, vil landmanden gerne have kommunen med ud og få syn for sagen, og det kan være vanskeligt at vække opmærksomheden ved at indsende Excel-ark med tal og statistik fra opmålinger af et vandløb. Derfor er vi begyndt at bruge droner til at overflyve vandløbsstrækninger. Vi optager en video, hvori vi efterfølgende kan redigere og indsætte data om for eksempel vandløbets dybde og bredde, siger Niels Øvlisen, der er afdelingsleder hos LE34 i Hillerød.

Virksomheden nøjes ikke med at dronefotografere områdets vandløb. Videoerne bliver udstyret med data om for eksempel et vandløbsdybde og -bredde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik