Lærervikar dømt for sex med 14-årig

Kærlighedsforhold mellem 21-årig lærervikar på Hellebækskolen og en mindreårig pige endte med fængselsstraf til manden. Parret er stadig kærester. Det skriver Helsingør Dagblad. Retten i Helsingør har idømt en 21-årig mand fra Ålsgårde 60 dages betinget fængsel for at have dyrket sex med en 14-årig pige.

Pigen var en af den dømtes elever på Hellebækskolen, hvor han var ansat som lærervikar. I retten kom det frem at den 21-årige var blevet forelsket i den mindreårige pige og at hun også blev forelsket i ham.
Det skete i foråret 2010 og da kæresteforholdet blev afsløret endte det med en politianmeldelse af manden.
Han aflagde fuld tilståelse og den ringe aldersforskel mellem ham og eleven og det faktum at forholdet var gensidigt blev »modregnet« i strafudmålingen.
Manden og pigen er kærester den dag i dag, og forældrene har ifølge retsbogen accepteret forholdet. Der er da heller ikke krævet erstatning af den »forurettede« i sagen.
Ifølge den dømtes forklaring så begyndte han og elevens forhold med, at konversere sammen via SMS og på Facebook.
Pigen klagede over problemer med en anden lærer på Hellebækskolen, og diskuterede sagen med lærervikaren. Det endte med at de mødtes uden for skoletid, og siden udviklede møderne sig til sex, som de dyrkede på to forskellige adresser i Ålsgårde.
Den 21-årige var anklaget for at have haft samleje med pigen 15 gange, mens hun stadig var 14 år - men dog kun få måneder fra sin 15 års fødselsdag.
Da der var tale om et lærer-elevforhold indebar mandens seksuelle aktiviteter med pigen også en overtrædelse af straffelovens paragraf 222 stk. 1. Den forbyder voksne at have samleje med en person under 18 år, der er »betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse«.
Manden modtog dommen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik