Lærerne skal tilbage bag katederet

Byrådet i Halsnæs Kommune i Nordsjælland skal finde besparelser på cirka 150 millioner kroner på budgettet for de kommende fire år, og det kommer blandt andet til at ramme kommunens folkeskolelærere, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

Kommunen forventer at kunne hente en besparelse på cirka 12 millioner kroner over fire år ved at tvinge lærerne til at droppe nogle af deres øvrige arbejdsrelaterede aktiviteter i bytte for mere tid bag kateteret.
Forhandlingspartneren på den anden side af forhandlingsbordet, kredsformand i Danmarks Lærerforening Henrik Lakner, er oprørt over kommunens forventninger.
- Det er absurd, at kommunen på forhånd går ind og regner med at spare penge på forhandlingerne. Der skal som bekendt to til at opnå enighed, siger formand Henrik Lakner til Frederiksborg Amts Avis og understreger, at han regner med, at kommunen kan hente besparelser i den størrelsesorden.
Den udmelding lader dog ikke til at påvirke borgmester i Halsnæs Kommune Helge Friis (S).
- Vi vil hellere skære i noget af det andet, lærerne laver frem for at skulle skære i undervisningen, siger Helge Friis, der påpeger, at de 12 millioner kroner mere skal betragtes som et udspil.