Lærere får lokalaftale

Politikerne i Fredensborg Kommune går nu imod strømmen og indleder lokale forhandlinger med Danmarks Lærerforening for at fastlægge lærernes arbejdsvilkår, skriver Frederiksborg A,ts Avis, fredag.

Det sker i kølvandet på forårets lærerkonflikt, hvor kommunerne som arbejdsgiver ellers vandt retten til at give skolelederne markant flere muligheder for at styre og fordele lærernes arbejdstid. Men i Fredensborg Kommune har politikerne indset, at lærernes motivation har stor betydning for succes med den nye skolereform.

- Jeg ser det også som et udtryk for, at vi godt kan lave moderne ledelse i et tæt samarbejde med fagbevægelsen, siger Hanne Berg (SF), formand for Børne- og Skoleudvalget i Fredensborg Kommune.

Den politiske beslutning vækker glæde hos Jørgen Cseh, kredsformand i Fredensborg Lærerkreds.

- Vi ser en styrke i at få indflydelse og sikre den forberedelsestid, der er nødvendigt for at sikre kvaliteten, siger han.

Indtil nu er det kun Aarhus Kommune, der har valgt at indgå lokale aftaler med lærerne. Danmarks Lærerforening forventer umiddelbart ikke, at det bliver en landstendens:

- Der er et meget stærkt politisk pres fra regeringen og Kommunernes Landsforening for at undgå, at kommunerne indgår lokalaftaler, vurderer Gordon Ørskov Madsen, formand for Overenskomstudvalget.

- Lærerne har nu en lovbestemt ret til at have en arbejdsplads på arbejdspladsen, og sådan har det ikke været før, hvor stuen derhjemme blev brugt. De har også en ny ret til at få deres arbejdstid opgjort, og det kaster vi ikke over styr, med mindre vi får noget, der er bedre, fortsætter han og tilføjer, at en fleksibel lokalaftale kan være til glæde for alle parter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik