Længere ventetid og trængsel i S-toge

Banedanmark holder fredag kun S-toglinjen mellem Østerbro og Hovedbanegården åben i myldretiden. Passagerer må indstille sig på ventetid.

Hvis du skal med S-toget fredag morgen, så indstil dig på, at du skal stå op under turen. Der bliver nemlig trængsel på linjen mellem Østerport og Hovedbanegården, oplyser Banedanmark.

På grund af en nedrevet køreledning nær Nørreport vil S-togs driften være lammet det meste af dagen. I myldretiden mellem 6 og 9 og 15 og 18 kører linje E som eneste S-tog mellem København H og Østerport. Dermed er kapaciteten kun 10 procent af, hvad den er på normale dage, siger sektionschef i Banedanmark Claus Christiansen.

- Der bliver overfyldte S-tog, forsinkelser og længere rejsetid. Det kan være frustrerende for mange med de fyldte tog, og det beklager vi. Jeg håber, at folk vil indstille sig på situationen, siger Claus Christiansen.

På strækningen mellem Frederikssund og København H bliver der 20 minutters drift. Det samme gælder strækningen Høje Taastrup til København H, mens der er 10 minutters drift på strækningen Solrød til København H.

- Vi havde håbet at kunne lave 10 minutters drift fra Frederikssund og Høje Taastrup, men det har ikke været muligt at skaffe togsæt og personale, siger Claus Christiansen.

Når myldretiden er ovre bliver sporet lukket igen, så Banedanmark kan fortsætte reparationsarbejdet. I den periode bliver der indsat busser.
Banedanmark satser på at have udbedret skaden og genoptage en normal drift mandag, men det kan måske blive før.

Banedanmark ved endnu ikke, hvorfor toget fik revet køreledningen ned.

50 mennesker blev efter hændelsen evakueret fra det pågældende tog ved Østerport Station.

Ledningen blev ikke bare revet ned, men fuldstændig molesteret og trukket 300 meter efter toget. Og på sin vej rev ledningen også flere ophæng ud af tunnelens mure, hvorved flere andre ledninger blandede sig til en voksende strømknude.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere