Foto: Morten Germund / Scanpix

Lægeuddannelse på RUC skal komme lægemangel til livs

Regionsmedlemmer foreslår en ny lægeuddannelse på Roskilde Universitet. Universitetet støtter ideen, der skal komme regionens mangel på læger til livs.

Med regionsrådsmedlem Jan Hendeliowitz som bannerfører, vil socialdemokraterne i Region Sjælland have oprettet en lægeuddannelse på Roskilde Universitet.

Uddannelsen skal være med til at dæmme op for lægemanglen i regionen. 

Fordelen ved at lave en ny uddannelse i Roskilde er, ifølge Jan Hendeliowitz, at de lægestuderende bliver knyttet til sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk og Nykøbing Falster - og dermed forhåbentlig også efter endt uddannelse søger job der.

00:26

Læger skal lokkes med højere løn, hvis de rykker til de belastede områder.

Luk video

Og hvor København i høj grad fokuserer på karaktergennemsnit, når universitetet optager ny lægestuderende, bør uddannelsen i Roskilde i langt højere grad tage udgangspunkt i de studerendes personlige kvalifikationer, mener socialdemokraterne.

På Roskilde Universitet er ledelsen positiv over for ideen. 

"RUC’s ledelse vil meget gerne være med til at løse denne vigtige opgave i samarbejde med Region Sjælland og ser positivt på muligheden for at forankre uddannelsen på RUC og dermed styrke det sundhedsfaglige miljø på universitetet yderligere", hedder det blandt andet i en pressemeddelse.

Og hvis der i regionsrådet er politisk opbakning til ideen, er universitetet parat til at gå ind i et aktivt samarbejde med Region Sjælland om at udvikle og etablere uddannelsen. 

Læs også Regionsrådsformand: Vi kommer stadig til at mangle læger

"Idéen om en lægeuddannelse på RUC er perspektivrig. Vi har allerede i dag naturvidenskabelig og samfundsvidenskabelig sundhedsforskning og en stærk tradition for forskning, der fokuserer på patientens perspektiv i sundhedsvæsenet. RUC og Region Sjælland har endvidere et frugtbart forskningssamarbejde på sundhedsområdet, som vi kan bygge videre på," siger Roskilde Universitets prorektor Peter Kjær, der er forskningsansvarlig på universitetet, i pressemeddelsen.

Læs også Godt nyt til Tingbjerg: Læger i belastede områder skal have mere i løn