Lægesekretærer risikerer fyringer

Hillerød Hospitals 21 afdelinger bliver gennemgået for sparemuligheder en ad gangen. Hospitalets økonomiske taskforce er nået til ortopædkirurgien, som står til at miste lægesekretærer ifølge Frederiksborg Amts Avis

Hillerød Hospitals særlige økonomiske taskforce er nu nået til ortopædkirurgien. Taskforcen har til opgave at gennemgå hospitalets afdelinger for at finde besparelser på i alt 80 millioner kroner.
Den første besked til de ortopædkirugiske afsnit lød, at 10 lægesekretærer står til at miste jobbet, heraf syv på Hørsholm Hospital, erfarer Frederiksborg Amts Avis. Konstitueret chef på Hørsholm Hospital Peer Dejgaard ønsker ikke at kommentere den konkrete udmelding.
- Vi sidder og regner på det og skal melde tilbage til hospitalsdirektionen inden påske, siger Peer Dejgaard.
Vicedirektør for Hillerød Hospital Anders Kyst vil heller ikke kommentere det første udspil til besparelserne.
- Det er jo rigtige mennesker, og det er klart, de er berørte i afdelingerne. Men vi er midt i en proces. Vi går afdelingerne igennem én for én for at sikre en fornuftig proces. Jeg kan høre, at der løber rygter, men den faktuelle virkelighed er, at jeg kan ikke med sandhed i stemmen sige, at vi skal skille os af med sekretærer, siger Anders Kyst.
De lokale afdelingsledelser og samarbejdsudvalg har frem til påske til at lave en plan for budgettet, som skal meldes tilbage til hospitalsdirektionen. Den endelige spareplan for ortopædkirurgien bliver meddelt til afdelingerne sidst i april. Hele den økonomiske finkæmning af de patientrelaterede afdelinger er færdig inden sommerferien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik