Lægers CPR-numre lækket

Lægeforeningen i København er bekymret: 3100 lægers CPR-numre har ligget offentligt tilgængelige på en hjemmeside - de kan misbruges til at udskrive medicin

3100 danske lægers navne og cpr-numre har i en kort periode ligget frit fremme på en amerikansk hjemmeside. Det skriver Ritzau

Men de lækkede oplysninger, som kan bruges til at udskrive recepter, stammer ikke fra Lægeforeningen. Det understreger foreningens administrerende direktør, Bente Hyldahl Fogh.

- De oplysninger, vi har omkring forløbet, indikerer helt klart, at der ikke er tale om et læk hos os, siger hun til Ritzau.

Lægeforeningen har meldt sagen til politiet, efter at oplysninger "udefra" er kommet til foreningen, fortæller direktøren. Men for en god ordens skyld har vi selvfølgelig testet vores egne systemer for at se, om der kunne være en risiko for, om det kunne ske her hos os.

- Vi har konstateret, så godt som man nu kan i denne her usikre verden, at det ikke er tilfældet, siger Bente Hyldahl Fogh.

Det er muligt at misbruge oplysningerne fra hjemmesiden, som er lukket nu, til at indtelefonere recepter på stærk medicin fra danske apoteker.

Spørgsmål: Giver det anledning til at sige, at man skal finde en anden måde at gøre det på, så jeres medlemmer ikke risikerer misbrug af cpr-numre af den grund?

 - For det første er det vigtigt at understrege, at det er undtagelsen - ikke reglen, svarer Bente Hyldahl Fogh spørgsmålet fra Ritzau, og fortsætter:

 - Det har vi selvfølgelig stadigvæk brug for. Jeg mener, at det er op til apotekerne og Lægemiddelstyrelsen at tjekke efter på baggrund også af denne her sag, om de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er til stede.

- Og om man for eksempel har mulighed for i god overensstemmelse med styrelsens forskrifter at tjekke, om det nu også er den læge, som indtelefonerer, der også har mulighed for at ordinere. Det vil da være fint at benytte lejligheden til det, ingen tvivl om det, siger direktøren.

 Lægeforeningen har foruden politiet samt de 3100 berørte læger også orienteret Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsdatastyrelsen, Lægemiddelstyrelsen, Datatilsynet og Apotekerforeningen.

 Ifølge politiet har oplysningerne maksimalt ligget på hjemmesiden i fire uger. I den periode har omkring 30 personer besøgt hjemmesiden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik