Foto: TV 2 Lorry

Læger vil redde kræftafdeling

De praktiserende læger i Hovedstaden ser gerne kræftbehandlingen i Nordsjælland bevaret. Det skriver Frederiksborg Amts Avis lørdag.

At lukke for en kræftbehandling i Nordsjælland vil øge transporttiden for patienter i den nordligste del af Region Hovedstaden, og det vil være i strid med regionens eget fokus på øget lighed i sundhed, nærhedsprincippet, og at behandling bør tage udgangspunkt i patientens ressourcer.

Det mener de praktiserende læger i hovedstaden (PLO) ifølge avisen.

I et høringssvar lægger PLO Hovedstaden afstand til regionens planer om at samle al kemoterapibehandling på Herlev Hospital og Rigshospitalet og dermed lukke onkologisk afdeling på Nordsjællands Hospital i Hillerød, der hvert år foretager 19.000 ambulante behandlinger og 1400 indlæggelser.

De praktiserende læger mener, at afdelingen i Hillerød er velfungerende, og at patienterne modtager behandling af høj kvalitet, som de påskønner.

Praktiserende læge i Nivå, Søren Brix Christensen, der sidder i bestyrelsen for PLO Hovedstaden, blev målløs, da han først hørte om lukningsplanerne, der var i høring frem til fredag.

- Det er en velfungerende afdeling tæt på borgerne. Mine patienter fortæller mig, at det er svært at få en parkeringsplads i Herlev, der er overfyldt i venteværelserne, og man møder aldrig den samme læge eller sygeplejerske.

Ikke et ondt ord om personalet, men de løber spidsrod med alle de patienter, som det er blevet pålagt at tage imod, siger Søren Brix.

Beslutningen om en eventuel lukning af kræftafdelingen i Hillerød skal træffes af regionsrådet i juni måned.