Lægemanglen i Region Sjælland vil fortsætte

Manglen på praktiserende læger i Region Sjælland vil fortsætte i mindst fem år endnu. Sådan lyder vurderingen fra Tue Flindt Müller, der er formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, til TV2/Lorry.

I Greve volder lukningen af én lægeklinik store problemer. Lukning betyder nemlig, at 3000 patienter skal lede efter en ny læge. Men der er langt fra læger nok til alle patienter. Derfor har lægerne i Greve oprettet et nødberedskab, som en midlertidig løsning. Nødberedskabet betyder, at de læger, der for længst har lukket for patienttilgangen, gør plads til endnu flere journaler i reolsystemerne.

Nødberedskabet er tænkt som en midlertidig løsning, men meget tyder på at problemet vil vare længe. Christina Lundgren, der er sundhedschef i Region Sjælland, har ikke noget bud på hvornår der kommer en løsning. Flere initiativer er sat i gang, men der er intet der tyder på, at lægemanglen bliver mindre foreløbig.

Tue Flindt Müller peger på, at lægemanglen i Region Sjælland vil blive gradvist forværret de næste mange år: " Så vidt vi kan se, så topper det her problem først om fem år."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik