Lægemanglen i Region Sjælland vil fortsætte

Manglen på praktiserende læger i Region Sjælland vil fortsætte i mindst fem år endnu. Sådan lyder vurderingen fra Tue Flindt Müller, der er formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, til TV2/Lorry.

I Greve volder lukningen af én lægeklinik store problemer. Lukning betyder nemlig, at 3000 patienter skal lede efter en ny læge. Men der er langt fra læger nok til alle patienter. Derfor har lægerne i Greve oprettet et nødberedskab, som en midlertidig løsning. Nødberedskabet betyder, at de læger, der for længst har lukket for patienttilgangen, gør plads til endnu flere journaler i reolsystemerne.

Nødberedskabet er tænkt som en midlertidig løsning, men meget tyder på at problemet vil vare længe. Christina Lundgren, der er sundhedschef i Region Sjælland, har ikke noget bud på hvornår der kommer en løsning. Flere initiativer er sat i gang, men der er intet der tyder på, at lægemanglen bliver mindre foreløbig.

Tue Flindt Müller peger på, at lægemanglen i Region Sjælland vil blive gradvist forværret de næste mange år: " Så vidt vi kan se, så topper det her problem først om fem år."

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere