Læge i opråb: Besparelser vil være katastrofalt for syge børn

Endnu en læge råber op på Facebook, og opslaget er gået viralt. Hvis vi presses mere, kommer det til at koste liv, også børneliv, siger han.

Forhandlinger om de offentligt ansattes overenskomster er i fuld gang, og det har fået flere og flere offentligt ansatte til at råbe op. Vi kan ikke tåle, at der bliver sparet mere, lyder det.

I går kunne vi fortælle om en ortopædkirurg på Rigshospitalet, der på Facebook og Instagram giver en verbal opsang til innovationsminister, Sophie Løhde (V), der forhandler på statens område, og KL's chefforhandler, Michael Ziegler (Kons.).

Børnelæge i opråb

Forhandlingerne har også fået Morten Schrøder, der er børnelæge på Rigshospitalet, til tasterne.

- Det er ikke tit, jeg har lyst til at råbe højt om det. Men mit job består i at redde børneliv. Og netop det har jeg gjort hele natten på Rigets børneafdeling: Jeg har lige fået fri efter 19 timers arbejde, indleder han.

Til TV 2 Lorry fortæller Morten Schrøder, at det ikke er ualmindeligt, at lægerne har en vagt, der er 19 timer lang med kun ganske få egentlige pauser. Han oplever, at der er blevet sparet og sparet på sundhedsområdet gennem de sidste par år, og at de på hans afdeling skal løbe stærkere og stærkere.

- Vi kan ikke presse citronen mere, uden at det får store konsekvenser. Hvis vi presses mere, kan det koste liv, børneliv, fortæller han.

Opslag er gået viralt

Børnelægens opslag er i skrivende stund blevet delt mere end 11.400 gange og liket 32.000 gange.

- Det er voldsomt. Uacceptabelt. Og både uværdigt og katastrofalt for læger, sygeplejersker, børnene og deres familier. Lock out - strammere krav - mere/hurtigere/højere/billigere!, står der også.

Morten Schrøder fortæller til TV 2 Lorry, at han på ingen måde havde regnet med, at hans opslag ville gå viralt.

- Men jeg lavede opslaget, fordi jeg har en grundfølelse af bekymring. Jeg er bekymret for, at der bliver sparet yderligere, og så kan vi ikke opfylde vores opgave tilfredsstillende. Og vores opgave er at redde børnenes liv, siger han.

Morten Schrøder: Vi værner om vores job

TV 2 Lorry har tidligere lavet et indslag, hvor man får et indblik i lige netop Morten Schrøders hverdag, og her giver han udtryk for, at han er glad for sit job.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg stadig er glad for mit job. Alle på afdelingen af stolte af det, de laver, og det vil vi gerne værne om, siger han.

Du kan se indslaget med børnelægen i videoen nedenfor.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik