LA: Udvidet varsel straffer de forkerte barejere

Københavns Bevillingsnævn har vedtaget et stop for nye sene nattetilladelser i Indre Bys mest støjplagede gader. Men det rammer ved siden af, mener Liberal Alliance.

Når skyggerne bliver lange, starter festlighederne i Indre Bys centrale gader. Og ofte fortsætter de, til skyggerne bliver korte igen - til stor gene for beboere i området, som har svært ved at sove.

quote Et udvidet varsel vil reelt straffe restauratører og en branche for noget, de ikke er skyld i

Karina Bergmann, LA

Det vil Københavns Kommune nu gøre noget ved. Bevillingsnævnet har vedtaget et stop for nye nattetilladelser efter midnat i særligt støjplagede gader i Indre By. 

Men det udvidede varsel straffer de forkerte, mener Liberal Alliances medlem af Bevillingsnævnet og spidskandidat til Borgerrepræsentationen, Karina Bergmann. 

Hun henviser til, at der i en rapport fra Kultur- og Fritidsstyrelsen om nattelivets gener står, at det ”ikke alene er en høj koncentration af serveringssteder, som er årsag til et højt antal hændelser”:

- Et udvidet varsel vil reelt straffe restauratører og en branche for noget, de ikke er skyld i, nemlig at folk køber øl i en nærliggende kiosk og indtager den på gaden og har en fest der. Det er mit indtryk, at restauratørerne er meget lydhøre i forhold til, hvad de kan gøre, og installerer lydsluser og meget mere for at imødekomme de gener, der kan være, skriver Karina Bergmann (LA) i en pressemeddelelse. 

Indsatsen skal sættes ind på gaden

TV2 Lorry har tidligere fortalt om, at Københavns kommune varslede et stop for nye bevillinger til efter midnat. Dengang efterlyste restauratørbranchen, at kommunen også kiggede mod at sætte ind ude på gaden:

Se indslaget fra den 8. februar 2017, hvor Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbsen (DF) og restauratørbranchen forholder sig til varslet om et stop for nye sene bevillinger.

Også Liberal Alliance efterlyser en anderledes prioritering. 

- I Bevillingsnævnet kan vi godt blive enige om, at generne i nattelivet overvejende skyldes ”festen i gaden”, men når jeg så samtidig kan læse, at rapporten konkluderer, at politiets indsats med uniformerede tryghedspatruljer, som fredag og lørdag nat bevæger sig rundt til fods i byens festområder, har en præventiv effekt, forstår jeg ikke, hvorfor man ikke vælger at prioritere den indsats eller andre indsatser som øget dialog med restauratører for den sags skyld, lyder det fra Karina Bergmann. 

Stoppet gælder Vestergade, Larsbjørnsstræde, Studiestræde, Teglgårdsstræde, Sankt Peders Stræde og dele af Gothersgade i Indre København. Det gælder dog kun for nye beværtninger. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik