LA beskylder Enhedslisten for at begå hærværk

Liberal Alliances Heidi Wang kæder Enhedslisten sammen med hærværk med klistermærker. Men ifølge EL-spidskandidat er det slet ikke dem, der står bag.

Flere steder rundt om i København kan man i disse dage spotte farverige klistermærker med en række forskellige slogans. 

Liberal Alliances medlem af Borgerrepræsentationen, Heidi Wang, kalder på Facebook opsætningen af klistermærkerne for hærværk og kæder dem sammen med Enhedslisten, som ifølge Heidi Wang har 'tabt' dem.

Hun oplyser samtidig, at hun vil anmelde hærværket til kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, som Enhedslistens Morten Kabell sidder i spidsen for som borgmester.

- Jeg vil selvfølgelig gerne hjælpe Ø-borgmester for Miljø- og Teknik Morten Kabell, med at få kortlagt hærværket, så regningen for en ren by ender hos de ansvarlige og ikke hos skatteyderne, skriver Heidi Wang på Facebook, hvor hun har uploadet eksempler på hærværket.

'Utilstedeligt og dobbeltmoralsk'

På billederne ses en bænk på Dronning Louises bro ved Nørrebro fuldstændig plastret til med klistermærker med en række forskellige skæve slogans såsom 'Tid til orgasme' og 'Tid til mere job til ferie'.  

På et andet billede ses et busstoppested ved Rantzausgade med selvsamme klistermærker samt nogle andre, hvor Enhedslistens partilogo står på.

- De (Enhedslisten, red.) går så meget op i klima, miljø, og at byen skal være ren, og så sviner de byen til på den måde. Det er utilstedeligt og dobbeltmoralsk, siger Heidi Wang, da TV2 Lorry fanger hende over telefonen.

Sammen med sin lokale partiorganistation, Liberal Alliance København, opfordrer hun på Facebook borgere til at poste billeder, hvis de falder over klistermærkerne andre steder i byen. Det har foreløbig fået flere personer til at reagere og uploade lignende eksempler.

- Morten Kabell burde reagere på det her omgående, siger Heidi Wang til TV2 Lorry.

EL-spidskandidat afviser

Beskyldningerne om, at det er Enhedslistens klistermærker har efterfølgende fået Enhedslistens spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Ninna Hedeager Olsen, til tasterne og kommentere Heidi Wangs opslag. 

- Jeg kan se, det ikke er Enhedslisten Købehavns klistermærker. Vores klistermærker er slet ikke gået i trykken endnu. På vores kommer der til at stå, at de ikke må sættes op ulovlige steder. Enhedslisten København har ikke været ude at sætte klistermærker op. Jeg ved ikke, hvem der har sat dem op, men jeg ved, at vi altid siger til vores aktivister, at de selvfølgelig skal sættes op lovligt, skriver Ninna Hedeager Olsen i sin kommentar og tilføjer, at de muligvis kan stamme fra partiets landsorganisation, men at 'de jo kan være givet til hvem som helst'.

 

Socialistisk Ungdomsfronts klistermærker

TV2 Lorry har undersøgt sagen nærmere og kan afsløre, at klistermærkerne stammer fra organisationen Socialistisk Ungdomsfront (SUF), som har sit hovedsæde i København.

Her bekræfter Magnus Esmark, som er medlem af ledelsen i SUF, at klistermærkerne er deres, og at dem, hvor Enhedslistens logo står på, er trykt i samarbejde med partiets landsorganisation.

- Vi sender vores materiale til alle folk, der beder om dem, Og vi fører ikke kontrol med, hvordan folk hænger dem op, siger Magnus Esmark til TV2 Lorry.

TV2 Lorry har været i kontakt med teknik- og miljøforvaltningen, som oplyser, at klistermærker i bybilledet falder inden for kommunens graffitiordning, og at kommunen årligt betaler et engangsbeløb til en privat virksomhed, som står for fjernelsen.    


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik