Kyniske svindlere på spil i villakvarterer: Hold dem væk fra din skorsten

En 74-årig kvinde fra Gentofte fik et tilbud, der var lidt for godt til at være sandt.

Politiet har tidligere være ude og advare mod falske håndværkere - fra eksempelvis Irland - som går fra dør til dør og tilbyder deres tvivlsomme arbejdskraft. Foto: Morten Juhl - Ritzau & Scanpix

Hvis nogen banker på din dør og tilbyder at reparere din skorsten, bør du nok tage dig i agt. Det kan nemlig meget vel ske, at du bliver snydt på det groveste.

Det var i hvert fald, hvad der skete for en 74-årig kvinde fra Gentofte, da hun onsdag eftermiddag fik et tilbud, som viste sig at være for godt til at være sandt.

Ifølge Nordsjællands Politis døgnrapport kontaktede en mand kvinden på hendes bopæl på Ranunkelvej og gjorde opmærksom på, at skorstenen på hendes hus var ødelagt.

Han tilbød samtidig, at han og hans kolleger kunne reparere den for et meget beskedent beløb.

Mændene gik herefter i gang med arbejdet, som undervejs steg betydeligt i pris. Kvinden tog i første omgang ud for at hæve flere penge til mændene, men heller ikke det var nok, og hun blev derfor bedt om også at lave en bankoverførsel. Den fik kvinden dog spærret, inden den blev gennemført.

Læs også Fik nok af påtrængende 'håndværkere': Lukkede hundene ud

Reparerer ikke så meget som en sodplet

Ifølge Nordsjællands Politi kan det formentlig være de samme ’håndværkere’, som tidligere på ugen kontaktede en mand på Ordrupvej i Charlottenlund, som også blev tilbudt en skorstensreparation.

Her forudbetalte manden over to dage et større beløb, uden at der blev repareret så meget som en sodplet på skorstenen.

Politiet har tidligere være ude og advare mod falske håndværkere - fra eksempelvis Irland - som går fra dør til dør og tilbyder deres tvivlsomme arbejdskraft. Det kan for eksempel være havearbejde, taglægning eller fliselægning, som enten bliver udført i elendig kvalitet, eller som er forbundet med svindel af den ene eller anden karakter.

Desuden bryder de forbrugeraftaleloven, der blandt andet forbyder dørsalg og uanmodede henvendelser.

Læs også Politiet advarer mod irske 'håndværkere': Anmeld dem straksTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik