Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Kyllingekød var ikke koldt: Nu får kebabkæde en bøde

Kebabistans forretning på Istedgade har fået en bøde efter et kontrolbesøg – og lover nu at stramme op.

En meget sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.

Det var hvad der kom ud af, at Fødevarestyrelsen den 22. maj kom på kontrolbesøg hos Kebabistan på Istedgade på Vesterbro i København.

Det skriver BT.

Læs også Seruminstitut: Kebab-bakterie kan være meget farlig

Nu er opbevaringen ændret

Årsagen: Temperaturen i en spand med nedkølet stegt kyllingekød fra dagen før blev målt til 17,2 grader.

Mad må ikke være over ti grader i mere end tre timer efter tilberedning, og al kødet måtte derfor kasseres, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Reglerne skyldes, at der ved høje temperaturer er risiko for, at bakteriemængden kan stige til et niveau, hvor det er sygdomsfremkaldende.

Daglig leder af Kebabistan på Istedgade, Mehmet Mustafa, siger til at BT, at takeaway-stedet nu er begyndt at opbevare sit kød i bakker af rustfrit stål frem for plastspande, da stålet holder bedre på kulden.