Kvinder vandrer i fællesskab, tænder bål og sover i naturen

Det er populært at vandre, og flere kvindefællesskaber samles for at gå og opleve naturen sammen.

Det er stilheden i naturen, indtrykkene og det fællesskab, man opnår, når man går sammen, som Malene Pedersen fra Vallensbæk især holder af ved vandrelivet. 

De seneste år er hun begyndt at tage på vandreture med sin veninde, hvor de overnatter i shelters i den danske natur.

Hun har tidligere kørt meget mountainbike, men efter et styrt er hun ikke kommet op på cyklen igen, og hun savnede naturen - derfor begyndte hun at vandre.

- Jeg kunne godt lide at komme ud i naturen og væk fra stien og ind i skoven. Når man cykler, skal man koncentrere sig, men når jeg går, så kan jeg bedre optage indtrykkene fra naturen, siger 47-årige Malene Pedersen.

Malene Pedersen på tur på Stevns.
Malene Pedersen på tur på Stevns.
Foto: Privatfoto

Kvinder på vandretur

Men da det ikke altid passer sammen med vandrevenindens kalender, sprang hun straks på, da hun på Facebooksiden Friluftsliv faldt over gruppen lady trackers, hvor der bliver arrangeret små kurser om vandring, samt vandreture - af og for kvinder.

quote Det er fedt at sidde og tale sammen rundt om et bål og ikke bare på en café

Malene Pedersen

- Så får jeg et større netværk at vandre med. Et kvindenetværk hvor vi kan mødes og dele erfaringer og blive inspireret, siger Malene Pedersen og forklarer: 

- Min oplevelse er, at det bliver anderledes, når der også er mænd. Man taler om andre ting. Det er fedt at sidde og tale sammen rundt om et bål og ikke bare på en café.

Samtidig gør det hende også tryg, at hun ikke skal overnatte alene på sine ture. 

- Jeg er utryg og usikker ved at gøre det alene. Jeg er ny i det, og det er godt at have en at spare med, og så er det også fordi, jeg ikke tør sove alene. Jeg ved ikke helt hvorfor, siger hun. 

I serien Eventyr i vandresko går TV 2 Lorrys journalist Anne Sørensen Nordkyststien fra Hundested til Helsingør. Her kan du se del 1.

Mange fællesskaber

Lady Trackers er en ny gruppe, men mange kvinder har allerede meldt ind, at de er interesserede i at være med. Planen er, at der bliver arrangeret både vandreture og små kurser, hvor man kan lære at begå sig i naturen.

Første lange tur er planlagt til april, men inden da er der mindre kurser, man kan tilmelde sig. 

Også gruppen womenshikingclub er et vandrefællesskab for kvinder.

Initiativtageren til gruppen er Amanda Lagoni, der til dagligt arbejder som terapeut med base på Nørrebro. 

Hun arrangerer vandreture særligt for kvinder, og har især fokus på det fællesskab eller søsterskab kvinderne oplever, når de vandrer sammen. 

- Jeg oplever på de her ture, at der er ikke konkurrence mellem kvinderne. Man støtter bare hinanden. Og så det der med at komme i forbindelse til naturen, det er helt unikt.

Amanda Lagoni fortæller, at kvinderne står sammen, når de er på tur, og hjælper hinanden, hvis der er en, der bliver træt. Der bliver også talt om andre ting, end når der er mænd med på turen.

quote Jeg har oplevet et særligt behov for kvindefællesskabet.

Amanda Lagoni, arrangør af vandreture for kvinder

- Jeg har oplevet et særligt behov for kvindefællesskabet. Når der er mænd med, og der skal tændes et bål eller bygges en lejr, så bliver det manden, der gør det. Jeg tror, at det kommer fra det primale, hvor manden har brug for at demonstrere sin styrke, siger Amanda Logoni og fortsætter. 

- Kvinderne får mulighed for at føle sig stærke.

Hun har erfaret, at der er stor interesse fra kvinder, der ønsker at vandre. Sitet blev aktivt og delt i juni måned, og siden er der omkring 1.000 kvinder, der følger siden. 

Det sidste år har Amanda Lagoni arrangeret fire ture for kvinder både dagsture og ture med overnatning.

- De vandreture, jeg arrangerer, er som regel udsolgt, fortæller hun. 

På turene er der plads til 15 af gangen, og den næste tur er i september. Det er en to-dages-tur til Stevns, hvor man går 40 kilomter i alt, og det er en luksusudgave, hvor man overnatter i hytter, og hvor der er sørget for alt mad, grej og så videre. 

Pilgrimsrute i Japan

Malene Pedersen er blevet fanget af naturen og oplevelserne på vandreturene, så nu har hun store planer. Drømmen er, at hun i 2021 skal gå pilgrimsruten Shikoku 88 i Japan, som hun har hørt tager omkring fem uger at gå. 

- På Caminoen er alle andre. Jeg vil gerne gå en tur, hvor jeg ikke møder alle andre. Man overnatter i templer, og jeg vil helst gå alene, siger Malene Pedersen.

Derfor håber hun, at hun kan bruge vandrefælleskaberne med andre kvinder til at lære en masse om vandrelivet inden da, så hun er forberedt til den store tur.  

Malene Pedersen har store planer for 2021, hvor hun håber at skulle på pilgrimsvandring i Japan.
Malene Pedersen har store planer for 2021, hvor hun håber at skulle på pilgrimsvandring i Japan.
Foto: Privatfoto

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik