Kvinder antastes: Gå ikke alene på campusområde

Flere kvindelige studerende på Campus Frederiksberg er blevet antastet af unge mænd. Universitetet opfordrer unge kvinder til ikke at færdes alene.

Det anslås at omkring 10 kvindelige studerende fra Frederiksberg Campus på Københavns Universitet de seneste to fredage blevet antastet af en eller flere grupper unge mænd med mellemøstligt udseende.

quote - To af dem løb forbi mig, og sagde, de ville lege med mig, at de ville røre ved mine bryster

 

Universitetsavisen fortæller, at mændene har spærret vejen for de studerende og udsat dem for seksuelt krænkende tilråb og opfordringer.

En af de studerende beskriver, hvordan hun blev taget fat i og fik at vide, at hun skulle tage tøjet af.

 - To af dem løb forbi mig, og sagde, de ville lege med mig, at de ville røre ved mine bryster, og at jeg skulle tage kjolen af, fortæller hun til Universitetsavisen.

I et andet tilfælde har de unge mænd grebet fat i en cykel og forsøgt at holde en af de kvindelige studerende tilbage.

Flere mænd med mellemøstligt udseende

Ifølge fakultetssekretariatet anslår man, at omkring 10 kvinder er blevet antastet på nuværende tidspunkt, og der er ikke - efter fakultetets oplysninger - sket grovere overgreb som voldtægt.

De unge mænd som ifølge fakultetets oplysninger udgør 'en god håndfuld, fem-syv stykker' har ifølge de unge kvinders beskrivelse mellemøstligt udseende.

Ifølge flere studerende på facebook er mændene ankommet til området i en 'avis-kassevogn'.

Fakultetet SCIENCE er opmærksom på dette, og opfordrer de studerende til at notere registreringsnummeret på bilen, hvis de får lejlighed til det uden at bringe sig selv i fare.

Flere vagter til studiearrangementer

Ifølge kontorchef i fakultetssekretariatet Claus Aagaard Thomsen tager man sagen meget alvorligt.

Han fortæller at der er taget kontakt til politiet, og at fakultetet, der råder over eget vagtværn, vil blive taget i brug.

 - Det siger sig selv, at vi vil ruste op på Frederiksberg Campus, når der er studenterarrangementer, siger Claus Aagaard Thomsen til Universitetsavisen.

Desuden opfordres de studerende via facebook til ikke at færdes alene på campus fredag aften. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik