00:34

De skal kunne det samme, men kvindelige garder behøver ikke at have barbergrej, som fast del af feltudstyret. Men som man kan se i videoen her, så kan det virke forvirrende for en befalingsmand, når han endelig støder på en kvinde under sin kontrol af gardernes udstyr.

Kun 5 ud af 300: Livgarden mangler kvinder

Af de næsten 300 gardere, der lige nu deler vagten ved Amalienborg, er kun fem kvinder. Det vil livgarden på Høvelte Kaserne gerne rette op på.

De første kvinder trak i livgardens uniform i 1999. Siden har omkring 150 kvinder klædt sig i den blå vagtuniform og bjørneskindshuen.  I samme periode har over 15.000  mænd stået vagt ved Amalienborg, som del af Den kongelige Livgarde.  

Læs også Livgarden - Benhård test uden søvn

- Vi har desværre ikke så mange af dem, som vi kunne ønske. Hvorfor det er, ved jeg ikke, men de er meget velkomne i livgarden, og vi er kede af, at der ikke er flere unge piger, end vi ser. Typisk er der en 4-5-6 stykker på et vagthold bestående af 300 garder. Så det er ikke mange, siger Eric Lerdrup Bourgois fra Den kongelige Livgarde til TV2 Lorry.

Læs også Livgarden - Fra drenge til mænd

Alle rekrutter - kvinder og mænd - gennemgår den samme uddannelse og skal igennem de samme fysiske og psykiske prøvelser, før de bliver garder.

Se mere om kvinder i Livgarden i nyhederne mandag klokken 19:30.