Kvinder og børn sexkrænket på stisystem: Gå ikke alene, advarer politiet

Politiet mener, at der muligvis er tale om den samme gerningsmand i alle fem sager.

Efter at flere kvinder og børn er blevet blufærdighedskrænket på et stisystem i Greve opfordrer politiet nu til, at man ikke færdes der alene.

- Vi opfordrer til, at man ikke går der alene. Det er mere sikkert og trygt, hvis man er flere, siger Charlotte Tornquist, som er kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry

Siden i fredags er to små piger, en teenagepige og to voksne kvinder blevet udsat for overgreb på stisystemet, der ligger i nærheden af flere villavejskvarterer. Det drejer sig nærmere bestemt om stier ved Hyldebærengen, Havehusene, Enghusene, Lundehusene og Stenås.

Spyttet på og befamlet

Tre af episoderne fandt sted i fredags. Her gik det ud ud over tre piger på henholdsvis 8, 11 og 17 år. Den 8-årige blev spyttet i hovedet og hevet i kjolen, den 11-årige blev befølt i skridtet, og den 17-årige blev befølt på brysterne.

Mandag blev to kvinder på henholdsvis 34 og 39 år befølt både på brysterne og i skridtet uden på tøjet.

- Det er meget utryghedsskabende, og noget vi tager meget alvorligt, siger Charlotte Tornquist.

I alle fem sager har ofrene gjort modstand ved enten at skrige eller slå fra sig. Gerningsmanden er efterfølgende stukket af, før politiet er dukket op.

Yngre mand med dansk udseende

Politiet vurderer, at der muligvis er en sammenhæng. I alle fem sager har ofrene således givet et signalement af en gerningsmand, der var ung og dansk af udseende. I flere af sagerne medbragte gerningsmanden desuden en cykel.

- Flere ting indikerer, at der kan være tale om den samme gerningsmand. Både hvad angår krænkelsernes karakter og signalementet. Vi genafhører de forurettede for at finde ud af, om det kan være den samme person, siger Charlotte Tornquist.

Lokalpolitiet i Køge vil meget gerne høre fra vidner, der har set en yngre mand, der bevægede sig rundt både til fods og på cykel på stisystemerne i Greve i perioden fra fredag d. 21. september og frem til i går mandag aften. Kontakt politiet på telefon 114, såfremt du har oplysninger i sagen.

Efter denne artikels udgivelse har politiet modtaget endnu en anmeldelse fra en kvinde, der er blevet krænket på stisystemet. Læs mere nedenfor:

På kortet nedenfor kan du læse mere om alle sagerne og se ofrenes signalementer af gerningsmanden:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik