Kvinder i burka tvinges til at vise ansigt i jobcentrene

Jobcentre i København kan insistere på, at kvinder, der bærer burka eller niqab, skal vise deres ansigt. Ellers får det konsekvenser.

Muslimske kvinder, der bærer burka eller niqab, skal være villige til at vise deres ansigt, hvis de ønsker at modtage sociale ydelser i Københavns Kommune. 

quote Så vidt muligt skal forvaltningen søge at imødekomme en borgers eventuelle ønske om kun at vise sit ansigt til en ansat af samme køn, og om, at det foregår et afsondret sted.

Beskæftigelses- og integrationsudvalget

Det slår en politisk indstilling i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune fast. Indstillingen skal diskuteres på et udvalgsmøde mandag. 

Her står det beskrevet, at hvis der er tvivl om en borgers identitet, skal jobkunsulenten bede om billedidentifikation. For kvinder, der bærer burka eller niqab, betyder det, at de skal vise deres ansigt. 

Derudover kan en jobkonsulent bede kvinden vise sit ansigt, når man skal vurdere, om borgeren er parat til arbejdsmarkedet eller er syg. 

Hvis kvinden nægter, kan det få konsekvenser for sagsbehandlingen. 

Den burka- eller niqab-klædte kvinde kan så vidt muligt bede om at løfte sløret over for en sagsbehandler af et bestemt køn et afsides sted. 

Ifølge indstillingen har det ikke tidligere været slået fast, at en kvinde, der bærer burka eller niqab, skal tage hovedbekældningen af for at få sociale ydelser. 

De få i burka får ikke kontanthjælp

Til Berlingske fortæller Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), at indstillingen handler mere om principper end praksis. 

Hun siger, at for det første er der ikke meget mere end 100 til 200 kvinder i Danmark, der bærer niqab eller burka. 

- Mange af dem får slet ikke kontanthjælp, siger hun til Berlingske. 

Derudover mener borgmestreren, at der kun er ganske få tilfælde, hvor borgere har nægtet at tage imod arbejde med henvisning til tro.

Når man alligevel nævner det, handler det om, at jobkonsulenterne skal kende reglerne og deres råderum, fortæller hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik