Kvindepissoirer på Distortion overpisset af mænd

Det gik ikke helt som ønsket, da Distortion indviede nye pissoir til kvinder. Mange kvinder endte med at blive skræmt væk af tissetrængende mænd.

Som noget helt nyt på dette års Distortion kan kvinder lade vandet i kvindepissoirer, som står opstillet en række udvalgte steder under gadefesterne.

Pissoirerne er designet på den måde, så kvinder hurtigt, nemt og uforstyrret kan forrette deres nødtørft og ikke behøver ikke stå i lange køer til de almindelige toiletter, eller sætte sig på hug og tisse ved en busk eller ved et hegn med risiko for at tiltrække sig uønskede, nysgerrige blikke eller det, der er værre.

Ved gårsdagens gadefest på Nørrebro, hvor kvindepissoierne fik deres ilddåb, gik tingene dog ikke helt som planlagt.

Som gadefesten skred frem, og Distortion-deltagerne fik fyldt blæren op, blev kvindepissoirerne overtaget af unge mænd, der overpissede dem og dermed skræmte mange af kvinderne væk.

- Mange piger var glade for dem, men der var også mange piger, der blev skræmt væk af, at drengene lidt overtog dem. Vi så, at mange piger skældte ud på drengene, der stod og tissede i dem, og bad dem tisse et andet sted.

- Hovedformålet er jo, at pigerne skal have mulighed for at tisse i fred. Så det er vigtigt, at drengene ikke bruger dem, siger Alexander Egebjerg fra firmaet Lapee, der står bag det lyserøde pissoir til kvinder.   

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mange unge mænd kunne ikke dy sig for at tisse i kvindernes pissoirer.  
Mange unge mænd kunne ikke dy sig for at tisse i kvindernes pissoirer.  
Foto: TV 2 Kosmopol

Drenge fik skældud 

Han forklarer, at der var tale om et lidt af en ilddåb, da det som sagt er første gang, at man prøver konceptet med pissoirer til kvinder af på Distortion. I alt havde man opstillet 30 kvindepissoirer 15 forskellige steder på Nørrebro.

- Distortion har lavet en markant omlægning i deres måde at bruge herreurinaler, så mange steder var der ikke nogle at se i landskabet ud over vores, og derfor var der mange drenge, som hoppede op i dem og pissede i dem.

- Det, vi så på første dag af Distortion, er, hvad der sker, når der ikke er nogen form for kontrol. Det svarer lidt til at placere dem midt i en tornado, siger Alexander Egebjerg.

(Artiklen fortsætter under billedet)

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Han forklarer, at kvindepissoirerne ikke er designet til mænds måde at tisse på, og at de derfor relativt hurtigt blev overtisset.

- Rent teknisk tisser drengene på en anden måde, så de tisser op ad bagvæggen på den. Men den griber slet ikke tisset, så det ryger sådan set bare ned på gulvet, og det gør, at det ikke er så lækkert for pigerne at bruge dem. Derudover er der også det her med, at drengene jo står op i den og tisser, og dermed kan de kigge lige ned på pigerne, som sidder i de andre båse, hvilket jo ikke er så trygt for dem, forklarer han.

Nye tiltag iværksat

Efter gårsdagens lidt for våde ilddåb har Lapee iværksat flere tiltag, som gerne skulle få mændene til at holde snablen væk fra kvindernes pissoirer, når torsdagens gadefest skydes i gang på Vesterbro.

- I dag hænger vi skilte på dem, hvor der står ’female urinal – girls only’. Derudover har Distortion lovet os, at der kommer til at stå de her meget velkendte grå, herreurinaler ved siden af, så der ikke er nogen tvivl om, hvad der er til hvem, siger Alexander Egebjerg.

Han fortæller, at skiltningen også skal forsøge at lokke endnu flere kvinder til at benytte pissoirerne, end de gjorde under gårsdagens gadefest. På trods af den lyserøde farve var der nemlig en del kvinder, der ikke helt forstod, var det var.

- Vi havde måske regnet med, at pigerne rent intuitivt kunne se, hvad det var. Men det tror jeg ikke, der var så mange, der kunne. Så kommunikationen omkring det kunne nok godt have været bedre.

- Jeg tror, det handler om, at pigerne lige skal have noget tid til at tage dem til sig og vide, at de godt må tage dem til sig, siger Alexander Egebjerg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik