"Kvinden med den tunge kuffert" får sin 11. dom

En norsk serieforbryder kendt fra en populær dansk podcast-serie idømmes fængsel i et år og seks måneder for 22 sager om bedragerier begået i Danmark.

Med sine røde læber, velfriserede sølvgrå hår og skinnende øreringe ligner hun alt andet end en typisk vaneforbryder.

Men efter i alt ti domme i henholdsvis Sverige og Norge har den 61-årige Marie Madeleine Steen nu også en dansk domstols ord for, at hun er kriminel.

quote Fremgangsmåden i den her sag er exceptionelt grov. Alle ofre har troet, at hun var i akut nød. De har troet, at hendes søn var død, at hun selv var dødeligt syg, eller at hun var på flugt fra en voldelig mand.

Anklager Nicky T. Petterson

Retten i Lyngby straffer torsdag kvinden, der er kendt fra podcasten "Kvinden med den tunge kuffert", med fængsel i et år og seks måneder for 22 nye bedragerier begået i Danmark i årene 2014-2018.

 Samtidig udvises hun af Danmark med et indrejseforbud i 12 år.

Gennem tre årtier har Marie Madeleine Steen rejst rundt i Skandinavien og bedraget et stort antal mennesker.

Helt tilbage i 1992 fik nordmanden sin første dom for bedrageri. Siden da er dommene faldet med cirka to års mellemrum, og med torsdagens afgørelse er hun altså oppe på 11 domme for bedrageri.

Under retssagen har en lang række vidner fortalt, hvordan de øjeblikkeligt fattede sympati med den nydelige kvinde, og at de aldrig fattede mistanke, når hun fortalte sine løgne og bad om økonomisk hjælp.

- Fremgangsmåden i den her sag er exceptionelt grov. Alle ofre har troet, at hun var i akut nød. De har troet, at hendes søn var død, at hun selv var dødeligt syg, eller at hun var på flugt fra en voldelig mand, sagde anklager Nicky T. Petterson i sine afsluttende bemærkninger.

Kendt fra dansk podcast-serie

I flere år har podcasten Third Ear (det tredje øre) ligget blandt Danmarks mest populære podcast med et radio-koncept, hvori de fortæller virkelige kriminalhistorier fra samfundet mere dystre side.

En af de historier, der nåede særdeles bredt ud til den danske befolkning, var serien 'Kvinden med den tunge kuffert'. Podcasten er lavet i samarbejde med Politiken, som i syv afsnit forfølger en norsk kvinde, der rejser rundt til forskellige klostre og snyder med sin identitet og gøremål, hvorefter hun stikker af igen. 

Historien nåede til sidst så bredt ud til den danske lytterskare, at det blev til en regulær heksejagt på kvinden, så folkene bag podcasten modtog massevis af henvendelser omkrig, hvor hun befandt sig. 

Politiet kunne sidste år fortælle, at den norske kvinde havde anvendt mere end 20 forskellige aliasser, når hun skulle bedrage penge ud af folk. 

Det er uvist, hvad der driver den tiltalte. Men i en lægeerklæring, der blev hentet ind til en retssag i Sverige i 1999, blev det ifølge den norske avis VG konkluderet, at hun har en personlighedsforstyrrelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik