Kvindelig fodbolddommer truet med voldtægt og drab

En fodboldkamp mellem Frederikssund IK og Taastrup FC endte med trusler om drab og voldtægt mod kampens kvindelige dommer, Betina Norman.

En majaften for snart otte år siden, vil formentlig altid står meget klart for den nu tidligere fodbolddommer, Betina Norman. 

Hun skulle dømme en sjællandsseriekamp mellem herrerne fra Frederikssund IK og Taastrup FC. Denne aften havde klubben i Frederikssund, valgt at invitere en gruppe Brøndby-supportere. Tanken var, at de skulle sikre ekstra god stemning. 

Og det gjorde de som sådan også - stemningen blev i hvert fald voldsom, som kampen skred frem. Det var dog alt andet end rar og hyggelig. 

Øldåse og røgbomber blev kastet og trusler om drab og voldtægt blev sendt mod dommer Betina Norman. Episoden kommer op igen, nu hvor en kvindelig dommer for første gang skal dømme i den tyske Bundesliga. Derfor har TV 2 News talt med Danmarks bedste kvindelig dommer om hendes erfaringer på den grønne bane. 

Træner: Sådan noget må du finde dig i
- Jeg måtte finde mig i at blive kaldt de værste ting og truet med voldtægt, og efterfølgende var kommentaren sådan set bare fra trænerens side, at det måtte man finde sig i, når man som kvinde havde valgt at være i en mandsdomineret verden, siger Betina Norman til TV 2 NEWS.

Gjorde du så noget?

- Nej, det er jo ikke så meget at gøre. For mig var det vigtigt at få afviklet den her fodboldkamp. Den sejr skulle de i hvert fald ikke have at få skræmt mig væk, svarer den tidligere FIFA-dommer, der i dag er leder af DBU's uddannelsesgruppe for kvindelige dommere. 

- Hvorfor gider du overhovedet? Hvorfor stå og dømme en fodboldkamp, når man er lagt for had på den måde?

- Jamen, det er jo også en udfordring. Det er lidt lige som at være parkeringsvagt eller skatteminister. Man vil jo gerne have dette til at fungere. Og det er jo en lederopgave. 

Bøde på 1.500 kroner for voldtægtstrussel

Da det var fodboldklubben Frederikssund IK, der havde inviteret uromagerne fra Brøndby, var det også den, der blev holdt ansvarlig for optøjerne under kampen i 2009. 

Derfor kunne man i Politiken læse, at disciplinærudvalget i Sjællands Bold Union, valgte at idømme klubben en bøde på 1.500 kroner, og fra forbundet lød begrundelsen for straffen:

- Det er arrangørklubbens ansvar, at forholdene under en kamp er trygge for dommere og modstandere, og det levede Frederikssund IK ikke op til, sagde Jens Erik Jensen, administrationschef i SBU.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik