Kvinde udsat for hjemmerøveri: Ville lukke munden med gaffatape

To mænd tvang sig adgang til en kvindes bolig. Politiet opfordrer ældre borgere til at være på vagt.

I går, onsdag, omkring klokken 12 bankede det døren til en 81-årig kvindes bolig på Skovleddet.

Da kvinden åbnede, stod en mand uden for og spurgte, om hun ville give et bidrag til en forening. Kvinden sagde, at hun ikke havde nogen penge, og da hun forsøgte at lukke døren, satte manden sin fod i klemme, så den ikke kunne lukke samtidig med, at en anden mand kom løbende hen mod døren.

Den første mand væltede kvinden ned på gulvet, hvor han holdt hende fast og forsøgte at sætte gaffetape over kvindens mund. Det lykkedes ikke, og de to mænd løb fra stedet, da kvinden råbte efter politi. De to mænd nåede at være rundt i kvindens bolig, men har formentlig ikke fået nogen ting med sig derfra.

Nordsjællands Politi opfordrer borgere til at være ekstra opmærksomme og ikke nødvendigvis åbne døren for folk, de ikke kender.

Den 81-årige har da også forklaret til politiet, at hun normalt ikke åbner døren for fremmede.

Kvinden beskriver den mand, som først bankede på døren, væltede hende omkuld og holdt hende fast som 20-30 år og dansktalende uden accent. Han var iført mørkt tøj med et hvidt logo ved brystet samt en hovedbeklædning, som kunne minde om en kasket eller en sixpence.

Hvis der er borgere, som har observeret noget usædvanligt eller mistænkeligt i området omkring Skovleddet onsdag ved 12-tiden, beder Nordsjællands Politi om, at man kontakter 114.

Sådan kan du sikre dig mod hjemmerøveri

Vær opmærksom: Luk kun personer ind, du kender. Personer, som du ikke kender, har ikke noget at gøre i dit hjem, men kan fremsige deres ærinde uden at træde inden for døren. Vær skeptisk over for deres ærinde – og spørg dig selv, om det kan have sin rigtighed.
Dørspion og sikkerhedskæde: Brug dørspion og sikkerhedskæde, og åben aldrig døren helt op. Har du ikke dørspion eller sikkerhedskæde, anbefaler vi at få det monteret på din hoveddør.
Faste aftaler og kodeord: Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere og andre. Bed om legitimation, og aftal eventuelt et kodeord.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik