Kvinde slog alarm, da hun så 16 hunde spærret inde i bil

Nannah Ley oplevede lørdag aften, hvordan en stor flok hunde var spærret inde i en uhumsk bil i 45 minutter.

Nannah Ley holdt på parkeringspladsen ved McDonalds på Jyllingevej i Rødovre lørdag aften ved 22-tiden, da hun lagde mærke til en masse hunde, der gøede i nærheden.

Hun steg ud af sin bil og fandt frem til, at hundegøen kom fra en anden parkeret bil. Da hun gik hen for at undersøge situationen nærmere, så hun en stor flok små hunde, der var låst inde i en lille Renault på polske nummerplader.

 
 
Foto: Nannah Ley/Privatfoto

- Jeg brugte min mobil til at lyse ind i bilen og talte 16 hunde, som sad derinde. Et af vinduerne stod på klem, og man kunne se, at der var møgbeskidt på bagsædet, og der lugtede kraftigt af tis og lort. Jeg kunne se, at der lå tre hundelorte, og det flød med gamle madrester, så jeg tænkte, ”det kan ikke være rigtigt”, siger Nannah Ley, som efterfølgende har skrevet et opslag på Facebook, der er blevet delt knap 7000 gange i skrivende stund.

Ejer kom efter 45 minutter 

Flere personer kom til, og på et tidspunkt stod de fire rundt om bilen og undrede sig. Da ejeren efter 20 minutter endnu ikke var dukket op, besluttede Nannah Ley sig for at ringe til politiet.  Fra politiets side lød meldingen, at man kendte nummerpladen og derfor ville sende en patrulje til stedet.

Efter 45 minutter kom en kvinde ud med en ung pige fra den tilstødende benzintank, og selv om Nannah Ley og andre forsøgte at udspørge kvinden om hundenes ve og vel, undveg hun og kørte hurtigt væk.

 
 
Foto: Nannah Ley/Privatfoto

- Da hun kommer hen mod os, er hun meget aggressiv og råber på engelsk ”hvad fanden vi har gang i”. Hun maser og skubber sig så forbi os, og fortæller hun er hundetræner, og at jeg skal blande mig uden om. Det er det eneste, hun siger, inden hun kører sin vej. Jeg valgte at køre efter hende, men hun kørte så vildt og stærkt, at jeg hurtigt opgav, fortæller Nannah Ley om episoden.

Politiet havde talt med bilejeren

Efterfølgende ringer politiet tilbage for at sige, at man alligevel ikke sender en patrulje.

- En patrulje havde truffet bilens ejer tidligere på aftenen, hvor der også var mange hunde med. Så vi havde undersøgt forholdene, og der var der ikke anledning til at gøre yderligere ved sagen. Hvis patruljen havde mistanke om misrøgt eller vanrøgt, så havde man selvfølgelig gjort noget ved det, oplyser vagtchef Thomas Christensen fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Nannah Ley er dagen derpå ærgerlig over, at politiet alligevel ikke fik sendt en patrulje, og hun undrer sig over, at man måske ikke har undersøgt ejerforholdene til bunds i forhold til de mange hunde.

Underligt og uansvarligt

- Det er jo ret underligt og uansvarligt, at man har så mange hunde og kører rundt i en lille bil uden at hundene er spændt fast eller er i bure. Og så synes jeg bare ikke, at hundenes forhold var okay, og det er derfor, jeg reagerede.  Hundene var meget forvirrede og så skræmte ud, men det kan selvfølgelig også skyldes, at vi stod så mange ude foran bilen, siger hun.

 
 
Foto: Nannah Ley/Privatfoto

Mange har i løbet af søndagen set Nannah Leys opslag på Facebook og skrevet beskeder til hende, hvor de fortæller, at de også er stødt på samme bil med de mange hunde i.

- For eksempel har jeg fået en besked fra en anden kvinde, der også i går så bilen med hundene stå parkeret i længere tid ved Scandic Hotel i Glostrup. Hun reagerede dog ikke, fordi hun troede, at der måske var tale om en hundeudstilling.

 
 
Foto: Nannah Ley/Privatfoto

Stoppet i Gentofte

Efter en ny borgerhenvendelse har Nordsjællands Politi søndag eftermiddag været i kontakt med en kvindelig bilist, der kørte rundt med hunde i bilen i en polskregistreret varebil.

- Jeg kan bekræfte, at vi har truffet en dame, der kører rundt med mange hunde i bilen i Gentofte-området. Vi har tjekket de papirer, der skulle være på hundene, og de forhold de var under, og det har ikke givet anledning til nogen indgriben fra vores side. Vi fandt både mad og vand, og der var hverken urin eller afføring i bilen, siger vagtchef Dan Houtved til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Rødovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere