Kommunen lavede regnefejl: Nu skal Ann betale formue tilbage

En 39-årig kvinde fra Gribskov har fået en gæld på 90.000 kroner, fordi kommunen ved en fejl har udbetalt for meget kontanthjælp til hende.

Ægteparret Ann og Søren Bøckhaus Thormann fra Helsinge sætter en ære i altid at holde styr på deres økonomi, for de modtager begge sociale ydelser og én uforudset udgift kan få hele deres spinkle økonomi til at ramle. 

Derfor kom det som et chok for ægteparret, da de kort før jul modtog et brev fra Gribskov Kommune, hvor der stod, at Ann Bøckhaus Thormann uberettiget havde modtaget kontanthjælp i 15 måneder, og nu skal betale 90.000 kroner tilbage til kommunen.

- Jeg synes, det er svært at se rimeligheden i det, lyder det fra Søren Bøckhaus Thormann.

- De laver fejlen, men det er os, der får straffen, siger Ann Bøckhaus Thormann.  

Tarmlidelse og fire diskusprolapser

39-årige Ann Bøckhaus Thormann har i mere end 20 år arbejdet som køkkenmedhjælper, men hun er i dag sygemeldt med en sjældent tarmlidelse.

Hendes mand, 38-årige Søren Bøckhaus Thormannn, har tidligere arbejdet i et møbelfirma, men han har haft fire diskusprolapser, og det betyder nu, at han er i fare for at blive lam, hvis han laver en forkert bevægelse.

Parret blev gift i sommeren 2016. I den forbindelse fik Ann Bøckhaus Thormann reduceret sin kontanthjælp, da hendes mands førtidspension skulle forsørge hende.

Kommunen glemte dog at medregne en supplerende førtidspension på 73.000 kroner årligt, som Søren Bøckhaus Thormann modtager. Derfor fik  Ann Bøckhaus Thormann i 15 måneder en kontanthjælp, som hun ikke er berettiget til. Penge som nu skal betales tilbage. 

- Man kunne måske forstå det, hvis det var én måned, hvor de havde lavet en fejl, men femten måneder er uforståeligt, siger Søren Bøckhaus Thormann.

03 i matematik på HF

Parret føler sig uretfærdigt behandlet, fordi de flere gange har sendt alle oplysninger om deres indkomst til kommunen.

- Vi ved jo, at de har alle de rigtige tal. De har selv kvitteret for det i et brev. Derfor er det mig en gåde, hvorfor de ikke bruger oplysningerne, siger Søren Bøckhaus Thormann.

Gribskov Kommune skriver i deres afgørelse, at ægteparret burde have vidst, at de modtog penge, de ikke var berettiget til.

- Jeg fik 03 i matematik på HF. Det er jo ikke noget, man skal prale med, men det kan ikke være rigtigt, at man nærmest skal være revisor for at kunne navigere i den her lovjungle, lyder det fra Søren Bøckhaus Thormann.

- Vi fortæller vores historie, fordi der må være andre i Danmark, der oplever det samme - måske ikke lige med 90.000 kroner. Men hvordan skal borgerne kunne finde ud af reglerne, når kommunen ikke kan, afslutter Ann Bøckhaus Thormann.

Gælden på de 90.000 kroner skal ægteparret afdrage med 500 kroner om måneden de næste 15 år.

Vi har mere om sagen i vores udsendelse i aften kl. 19.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik