Kvinde får fængsel på livstid for mordbrand i Greve

En kvinde og to mænd er tirsdag idømt hårde straffe i en grusom sag. 26-årig kvinde blev brændt ihjel.

Retten i Roskilde har tirsdag idømt den 30-årig Faruk Rooma Alam straffelovens strengeste straf, livsvarigt fængsel, for mordbrand og drabet på den 26-årige Nilab Shahkor, der blev brændt ihjel i en lejlighed i Greve sidste år.

Kvinden, der har pakistansk statsborgerskab, udvises af Danmark for bestandigt.

Hendes 19-årige nevø, Aafaq Alam Khan, og hans ven Noureddine El Yousfi på 17 år straffes med henholdsvis 10 og syv års fængsel for medvirken til det grusomme drab.

I september sidste år trængte de tre ind til Nilab Shahkor i en lejlighed i Gersagerparken i Greve syd for København. Her hældte de benzin ud over den 26-årige kvinde og satte ild til hende.

Sagens anklager, Henrik Bergquist, havde procederet for netop livstidsfængsel til kvinden, men noget højere straffe til de unge mænd.

- Det er selvfølgelig meget tilfredsstillende, at retten har fulgt min påstand om livsvarigt fængsel, siger han til Ritzau.

- Det er især forbrydelsens natur, der jo er utrolig grov, der har fået mig til at gå efter livstid, tilføjer han.

I forhold til de to unge mænd erklærer han sig tilfreds med, at retten har dømt i overensstemmelse med anklageskriftet.

De to unge mænd er ligesom kvinden dømt efter straffelovens paragraf om mordbrand, fordi de bragte de andre beboere i ejendommen i fare, da de satte ild til lejligheden. Alle tre er desuden dømt for røveriforsøg.

Retten lagde især vægt på, at drabet var "af særdeles bestialsk karakter", at det var planlagt, og at det var et rent tilfælde, at ingen andre beboere kom noget til.

Umiddelbart efter domsafsigelsen kom det til tumult mellem et par af tilhørerne. Men politiet, der er massivt til stede, fik hurtigt kontrol over situationen.

Faruk Rooma Alam var hovedmanden bag drabet. Hendes motiv var angiveligt voldsom jalousi og et stort had til Nilab Shahkor, der tre måneder før overfaldet var blevet gift med en mand, som den 30-årige hævdede at være gift med.

Alle tre ankede til frifindelse på stedet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik