Kvinde fandt Kinderæg i hækken og ringede til politiet

Indbrudstyve benytter sig af forskellige tricks, når de skal finde ud af om, folk er hjemme eller ej.

En buket blomster ved døren, en flaske på skraldespanden og sand på dørmåtten er blot nogle af de velkendte tricks, som indbrudstyve gør brug af, når de nøje planlægger det næste tyvetogt her i ferietiden.

Tyvene tjekker nemlig om blomsterne og flasken er blevet fjernet, eller om der er fodspor i sandet, og hvis det er tilfældene, så tyder alt på, der ikke er fri bane.

Men er det hele uberørt, så er det til gengæld et tegn på, at der ikke er nogen hjemme, og så har tyvene frit spil.

De mange forskellige eksempler på tyvenes snarrådighed betyder også, at flere danskere er på stikkerne, når de ser noget usædvanligt. Det var tilfældet onsdag, da en kvinde fra Tikøb i Nordsjælland opdagede et Kinderæg i en hæk på Søgårdsvej, hvor hun bor,

Det populære chokoladeæg var ikke pakket ud, og den mærkelige placering i hækken satte tanker i gang hos den 51-årige Tikøb-borger. For hun havde nemlig for nylig læst om indbrudstyvenes små tricks, der skal lure om folk er hjemme eller ej.

Hun kontaktede derfor Nordsjællands Politi, og selvom borgerens opkald ikke førte til udrykning, så blev anmeldelsen er taget til efterretning og registreret i døgnrapporten.

Anmelderen vurderede, at Kinderægget kunne være en form for afmærkning af et punkt, hvor medsammensvorne kunne hente tyvekoster fra et allerede begået indbrud i området.

Politikommissær Bjarne Vestergaard Olsen fra Nordsjællands Politi oplyser til Helsingør Dagblad, at der ikke er meldt om fund af tyvekoster i området siden anmeldelsen blev indgivet.

Hos ordensmagten sætter man dog stor pris på borgernes årvågenhed, og den gamle regel om, at man hellere skal ringe en gang for meget til politiet end en gang for lidt, hvis man har mistanke om kriminalitet i sit lokalområde, gælder stadig.

Vi har samlet et udpluk af indbrudtyvenes kendte tricks, som du kan være opmærksom på.

 
 
Foto: Grafik: Mia Cassens - TV 2 Kosmopol

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik