Falsk hjemmehjælp: Kvinde fængslet for tricktyveri

Flere borgere i Køge har i den seneste tid været udsat for forskellige typer af tricktyveri. Nu har politiet varetægtsfængslet en 35-årig kvinde.

I den seneste tid har Køge Kommune advaret deres borgere mod tricktyve, som ved flere lejligheder har snydt sig ind i folks private hjem. 

Lørdag oplyser politiet, at de har anholdt og varetægtsfængslet en 35-årig kvinde fra Køge.

Hun er sigtet for at have begået tre tilfælde af tyveri eller forsøg herpå over for ældre borgere på Løvervej og Parkvej i Køge siden den 3. januar 2019. 

Det skriver Midt- og Vestjællands Politi i en pressemeddelelse. 

Politiet sigter kvinden for i flere tilfælde at have tillusket sig adgang til private folks hjem ved at udgive sig for at være hjemmehjælper fra kommunen.

På den måde har hun forsøgt at udnytte de ældres tillid til hvervet, så hun kunne skaffe sig adgang til deres hjem. Her stjal hun blandt andet beboernes kontanter, sølvtøj og flere guldsmykker.

Vær opmærksom og lav faste aftaler

  • Luk kun nogen ind du kender (fx familie og naboer) eller har en fast aftale med (hjemmeplejen, viceværten eller aflæsning af elmåler).
     
  • Kender du dine naboer, kan I hjælpe med at holde øje og passe på hinanden.
     
  • Aftal nabohjælp med dem, der bor omkring dig. 
     

Kilde: Det Kriminal Præventive Råd

Kendt af politiet

Poliiet kom på sporet af kvinden under efterforskningen i tre tyverisager, hvor ofrene er i alderen 85-87 år.  

Fredag mødte politiet op på kvindens adresse, hvor hun blev anholdt, og under ransagningen fandt politiet flere af de stjålnee genstande på hendes bopæl. 

Den mistænkte kvinde blev også genkendt ved en fotoforevisning over for de forurettede som værende kvinden, der havde udgivet sig for at være falsk hjemmehjælper. 

Kvinden er kendt af politiet i forevejen for kriminalitet og blev så sent som i slutningen af december 2018 løsladt fra afsoningen af sin seneste straf.

Midt- og Vestsjællands Politi har nu underrettet hjemmeplejen i Køge Kommune om, at de har væretægtsfængslet den falske hjemmehjælper. Hun sidder indespærret frem til den 7. februar.

Sikkerhed når du får besøg

  • Kig i dørspionen før du lukker nogen ind.
     
  • Brug en sikkerhedskæde og luk aldrig døren helt op før du ved, om det er en person, du kender eller har en aftale med.
     
  • Har du ikke dørspion eller sikkerhedskæde på din hoveddør, anbefaler vi at få det monteret.
     
  • Hvis du bor alene, kan du overveje kun at skrive dit efternavn på dørskiltet. 
     

Kilde: Det Kriminal Præventive Råd


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik