Kvik-service: Hent selv din rollator og stok

Sagsbehandling og ventetider på op til 12 uger forsvinder nu, når yngre, handikappede borgere nu selv kan gå ned og hente deres hjælpemiddel.

Med åbningen af Kvik-service ved Hjælpemiddelcentralen på Østerbro, kan de borgere der selv kan komme frem, nu få udleveret et hjælpemiddel samme dag som de dukker op. Foto: Jan Christiansen / TV 2 Lorry

Vi står i et lyst rum på Københavns kommunes Hjælpemiddelcentral på Østerbro. Kvik-service skal indvies i dag. Hjælpemiddelservice til yngre borgere med en varig funktionsnedsættelse, som det hedder.

- Man kan få en badeskammel, en stok eller en rollator, siger Karin Høgsbjerg Kræmer, Afdelingsleder i Københavns kommunens Borgercenter Handikap.

Her er nok 20 rollatorer i alle tænkelige modeller og størrelser, alskens stokke i forskellig udformning og farve og på væggen er der flere slags greb sat fast i væggen. Den slags man skal bruge for at rejse sig op, hvis man er dårligt gående.

Med åbningen af Kvik-service kan de borgere, der selv kan komme frem, nu få udleveret et hjælpemiddel samme dag som de dukker op.

00:55 Luk video

Hjælpemidlerne skal bruges - ikke ende i et skab

- Det er et forsøg vi kører i to år for at give en langt bedre service til borgerne, end vi før kunne, siger Oskar Norrhäll, Projektleder i Borgercenter Handikap.

For ventetider på 8-12 uger er nu fortid for mange. En rollator kan udleveres, indstilles og borgeren kan blive undervist i mulighederne med netop deres model, inden de kan gå ud af døren og hjem og bruge deres hjælpemiddel.

- Vi ved fra interne undersøgelser, at mange hjælpemidler ender i et skab. Fordi det ikke er indstillet og tilpasset ordentligt fra starten. Og så opgiver borgeren, siger Oskar Norrrhäll.

Kvik-service er et forsøg, der kører i to år og som skal evalueres. Kommunen håber at kunne brede det ud til alle med et handicap eller en funktionsnedsættelse.

- Det er for borgere under 65 år, der selv kan komme herhen, i første omgang, siger Karin Høgsbjerg Kræmer, Afdelingsleder i Københavns kommunens Borgercenter Handikap.

Kvik-service har åbent hver tirsdag kl. 9-15 på Hans Knudsens Plads 3, ved Hjælpemiddelcenteret, på Østerbro.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret