Kokkeriet leverer i uge 41 Michelin-mad som take away Foto: Teitur Jonasson / Scanpix

Kvalitets-take away: Michelin-restaurant med mad ud af huset

For første gang i Danmark sælger Michelin-restauranter den prisbelønnede mad som take away. Bag konceptet står et nyt, københavnsk take away-netværk.

Der er evig rift om kuverterne på Michelin-restauranterne i Danmark. Ofte skal man flere måneder frem i kalenderen for at finde et par ledige stole hos de eksklusive kokke, men det skal nu være slut.

Snart kan du nemlig sætte smagsløgene på jordomrejse - helt uden at forlade lejligheden eller huset.

Formålet er at løfte barren for kvalitet på take away-markedet

Simon Evers, medstifter Gotipster.dk

Et nyt københavnsk take away-netværk har nemlig gjort op med tanken om, at lukuriøs mad også skal indtages i luksuriøse omgivelser.

- Formålet er at løfte barren for kvalitet på take away-markedet. Vi vil rigtig gerne gå supermarkederne i bedene, som har de her kedelige færdigretter. Og der har vi nogle af Danmarks bedste restauranter, som byder ind med deres forslag til, hvad man egentlig kan lave af vild hverdagsgastronomi, siger medstifter af take away-netværket Gotipster.dk, Simon Evers.

I første omgang er det Michelin-restauranten Kokkeriet, der lægger den dyre mad i poser og leverer den til døren.

Det er på tide, at vi kommer endnu bredere ud og præsenterer, hvad vi som Michelin-restaurant kan lave af vilde hverdagsretter

David Johansen, køkkenchef Kokkeriet

Mesterkokken David Johansen er køkkenchef i Kokkeriet, og han glæder sig til at præsentere retterne for mad-glade danskere.

- Det er på tide, at vi kommer endnu bredere ud og præsenterer, hvad vi som Michelin-restaurant kan lave af vilde hverdagsretter, fortæller David Johansen.

Den fornemme mad kan allerede nu købes i forsalg på Gotipster.dk.