Kurdiske erhvervsfolk: Politi chikanerer os

Kurdiske erhvervsdrivende beskylder politiet for at afhøre foran kunder i sag om terrorstøtte til PKK.

Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening, Dkaf, beskylder Københavns Politi for "chikane og heksejagt" på kurdiske erhvervsdrivende i en sag om terrorstøtte for millioner af kroner til PKK, hvor otte mænd er sigtet.

Ifølge arbejdsgiverne afhører politiet foran kunder, så de kurdiske erhvervsfolk sættes i dårligt lys, oplyser formanden for Dkaf, Hüseyin Atceken, der har talt med flere oprørte medlemmer.

- Politiet viser nogle navne og spørger, om medlemmerne har støttet dem og kender dem, og nogle steder gør de det foran kunder. Det får vores medlemmer til at fremstå i et kriminelt lys, og det er vores medlemmer meget fortørnet over, siger han til Ritzau.

Samtidig siger flere medlemmer til formanden, at politiet ændrer deres forklaringer, når de skriver afhøringsrapporterne efter mødet.

Politiet har ingen kommentarer

- Et af vores medlemmer siger til politiet, at han har købt kurdisk musik, aviser og blade til 10.000 til 15.000 over en årrække. I afhøringsrapporten står der så ikke noget med musik, men kun at han har støttet terror, fortæller Hüseyin Atceken.

Hos Københavns Politi afviser man at kommentere beskyldningerne fra de kurdiske erhvervsdrivende.

- Vi har set beskyldningerne og har ikke nogen kommentarer, siger politikommissær Hans Erik Raben til Ritzau.

PKK står på terrorlisten

PKK er en militant organisation, der kæmper for blandt andet et selvstændigt Kurdistan. Oprørsbevægelsen står på terrorlisterne, og derfor blev de otte personer sigtet for at have finansieret terror.

De otte kurdiske mænd skal i løbet af tre år have indsamlet 67 millioner kroner i Danmark. Oveni skal der være formidlet yderligere cirka 140 millioner kroner fra PKK-kredse i Danmark til PKK, mener politiet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik