Kunstners salg af hjemløse forarger

Flere organisationer er forargede over kunstneren Kristian von Hornsleths kommende projekt. Kunstneren selv mener, det er til alles bedste.

For 12.000 pund - godt og vel 100.000 danske kroner - kan du få lov at følge en hjemløs' færden via en GPS i et helt år. Sådan lyder den korte beskrivelse af kunstneren Kristian von Hornsleths kommende kunstprojekt. Men det projekt falder ikke i god jord hos flere af de organisationer der beskæftiger sig med hjemløse til daglig. Det skriver Berlingske i dag.

- Umiddelbart lyder det ikke særlig smagfuldt. Hvis de hjemløse vil medvirke i et kunstprojekt, er det selvfølgelig op til dem selv. Men hvis man gerne vil ændre situationen for de hjemløse, så synes jeg hellere, at man skal gå ud og møde dem end at sidde derhjemme og overvåge dem, siger Ninna Hoegh, der er direktør i Projekt Udenfor, til Berlingske.

De hjemløse får penge for at deltage i projektet, og Kristian von Hornsleth mener derfor, at det er til alles bedste. Men også organisationen WeShelter stiller sig kritisk overfor projektet.

- Jeg synes faktisk, at det lyder temmelig langt ude. Det er jo mennesker og ikke dyr, vi har med at gøre. Hvis man sidder og overvåger folk med en GPS-tracker, er det ret tæt på at være en zoologisk have, siger sekretariatsleder i WeShelter, Gitte Frydensbjerg, til Berlingske.

Men sådan ser Kristian von Hornsleth ikke selv sit kommende projekt.

- De virkemidler, jeg bruger, er en del af værket, og jeg forsøger at spejle og fortolke den virkelighed, vi lever i, i et kunstværk. Vi andre betaler for at blive forfulgt af Google, mens de hjemløse faktisk får penge for det, så hvem er den smarte her, siger han til TV 2 Lorry.

Hvis man vælger at betale de cirka 100.000 kroner, det koster at følge en hjemløs, så får man også et billede af den hjemløse trykt på en plade af guld.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik