Kunstnerkollektiv politianmeldt for at opfordre til terror

Kunstnergruppen The Other Eye of The Tiger er blevet meldt til politiet for at tilskynde til terror. Nu skal retten til udstillingen efterprøves juridisk.

Venstre-medlemmet Diego Gugliotta, der tidligere har været opstillet til byrådet i Næstved samt Europaparlamentet i 2014, har anmeldt kunstnergruppen 'The Other Eye Of The Tiger' til politiet. Det skriver mediet Sjællandske tirsdag.

Anmeldelsen kommer på baggrund af den kontroversielle udstilling 'Martyrmuseum', der ventes at løbe af stabelen i en nedlagt slagterhal i Kødbyen den 26. maj.

Udstillingen har allerede frembragt høje røster gennem det danske medielandskab, hvor blandt andre kulturminister Bertel Haarder (Venstre) har udtalt sig foretagendet i skarpe vendinger.

- Jeg er forarget over, at de sætter en bundhæderlig socialist som Rosa Luxemburg i samme kategori som selvmordsbombere og terrorister. Man kunne lige så godt sætte dem i samme kategori som frihedskæmpere. Men Rosa Luxemburg og frihedskæmperne slog ikke så mange mennesker ihjel som muligt, sagde Bertel Haarder søndag til Politiken.

Anmelderen Diego Gugliotta håber, at anmeldelsen fører til en juridisk vurdering af, om udstillingen er i strid med straffelovens bestemmelse om at tilskynde til forbrydelser. I dette tilfælde terror.

Gugliottas anmeldelse kommer på baggrund af, at han mener, at kunstnernes udstilling 'Martyrmuseum' bidrager til at glorificere selvmordsbombere, der i marts sprængte sig selv og uskyldige i luften i Bruxelles.

Udstillingen vil vise billeder af blandt andre terrorister, der stod bag selvmordsbomberne i Bruxelles Lufthavn, som martyrer og helte sammen med filosoffen Sokrates og den revolutionære socialist Rosa Luxemburg.

- Selvmordsbombere er terrorister. De er ikke helte, siger han til Sjællandske.

Flere andre har også kritiseret udstillingen, der åbner 26. maj i kulturhuset Sort/Hvid i København.

Det er ikke lykkedes for Sjællandske at få en kommentar fra nogle af de mange politianmeldte parter i sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik