Kunstige knogler og nye hjerter

Det nye Universitetssygehus i Køge skal skifte hofter, knæ og ankler ud. Roskilde sygehus skal kunne klare flere krævende hjerteoperationer i fremtiden.

Efter et langvarigt slagsmål med Sundhedsstyrelsen lykkedes det i efteråret 2014 region Sjælland at få lov til at foretage akutte ballonudvidelser på patienter med blodpropper i hjertet på Roskilde Sygehus. I stedet for at patienterne skulle helt til Rigshospitalet i København. Det skriver sn.dk.

Behandlingerne sker foreløbig på et forsøgsstadie i samarbejde med Rigshospitalet, men fra næste år vil regionen have det fulde speciale. Omkring 1600 patienter bør, i følge regionen, blive behandlet i Roskilde.

I september 2015 lukkede akut-medicinsk afdeling på Roskilde sygehus og det gav skuffelse hos borgerne i byen.

Hjerte-området, der i sygehussprog hedder kardiologi, skal i løbet af nogle år så flyttes til Køge, hvor det nye Universitetssygehus skal stå klart i 2022.

Men allerede nu er sygehuset, ifølge regionen, klar til at tage sig af flere komplicerede knogle-operationer, det er i sygehussprog kaldes ortopædkirurgi.

I Køge skal de fremover lave udskiftninger af slidte og ødelagte hofter, knæ, albuer, ankler og skuldre. Og kunne udskifte dem med nye, kunstige af slagsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik