Foto: TV 2 Lorry

Kunstige knogler og nye hjerter

Det nye Universitetssygehus i Køge skal skifte hofter, knæ og ankler ud. Roskilde sygehus skal kunne klare flere krævende hjerteoperationer i fremtiden.

Efter et langvarigt slagsmål med Sundhedsstyrelsen lykkedes det i efteråret 2014 region Sjælland at få lov til at foretage akutte ballonudvidelser på patienter med blodpropper i hjertet på Roskilde Sygehus. I stedet for at patienterne skulle helt til Rigshospitalet i København. Det skriver sn.dk.

Behandlingerne sker foreløbig på et forsøgsstadie i samarbejde med Rigshospitalet, men fra næste år vil regionen have det fulde speciale. Omkring 1600 patienter bør, i følge regionen, blive behandlet i Roskilde.

I september 2015 lukkede akut-medicinsk afdeling på Roskilde sygehus og det gav skuffelse hos borgerne i byen.

Hjerte-området, der i sygehussprog hedder kardiologi, skal i løbet af nogle år så flyttes til Køge, hvor det nye Universitetssygehus skal stå klart i 2022.

Men allerede nu er sygehuset, ifølge regionen, klar til at tage sig af flere komplicerede knogle-operationer, det er i sygehussprog kaldes ortopædkirurgi.

I Køge skal de fremover lave udskiftninger af slidte og ødelagte hofter, knæ, albuer, ankler og skuldre. Og kunne udskifte dem med nye, kunstige af slagsen.