Kunstauktion indsamlede 125.000 til flygtningebørn

Mere end 150 kunstværker var i dag til auktion. Pengene skal gå til to uledsagede flygtningedrenge, som selv skal betale for familiesammenføring.

For tre år siden kom de to Syriske drenge Munir og Amad til Danmark med lastbil og til fods som uledsagede flygtninge fra det krigsramte Syrien

Nu har de to drenge, der i dag er 17 og 18 år, fået ret til familiesammenføring. Men kravene er ændret gennem regeringens asylstramninger, så de to selv skal betale for at få deres nærmeste bragt til Danmark og i sikkerhed.

quote - For mig at se er det her en oplagt måde at hjælpe på en mere personlig måde. For det har man lyst til, når man står og kigger på verden og ser på alle de ulykker, der finder sted.

Gunnar Wille, Kunstner

Men da de hver i sær har ni og fem familiemedlemmer, bliver det ikke en helt billig omgang at få fløjet familien til Danmark. Derfor var der i dag oprettet en kunstauktion, hvor pengene fra salgene skal gå til drengene.

Et af værkerne, som var til salg på dagens auktion var et maleri af den kendte kunstner Gunnar Wille, som var vurderet til 15-20.000 kroner, men blev solgt for 4.000.

- For mig at se er det her en oplagt måde at hjælpe på en mere personlig måde. For det har man lyst til, når man står og kigger på verden og ser på alle de ulykker, der finder sted, siger Gunnar Wille.

Til auktionen var både malerier fra kendte og ukendte kunstnere. Dagens yngste kunstmaler var 4-årige Lau, som havde doneret en tegning, der blev solgt for 350 kroner.

quote De her drenge har ikke en krone, og har brug for flere tusinde for at få set deres familier igen efter tre år. 

Mads Nygaard, Venligboer

- Når der kommer en mulighed for at hjælpe gennem noget, man selv har skabt, så tror jeg vi alle har tænkt, at det var en god måde at yde noget godt på, siger Gunnar Wille.

Arrangementet var oprettet på Facebook af Mads Nygaard fra Venligboerne, som havde fået en personlig henvendelse om behovet for hjælp fra de to drenge.

- De her drenge har ikke en krone, og har brug for flere tusinde for at få set deres familier igen efter tre år. Det har de ret til, og hvis vi ikke hjælper, kommer de måske ikke til at blive genforenet - og det er ikke til at holde ud at tænke på, siger Mads Nygaard.

Alt i alt blev der solgt kunst for 125.000 kroner i dag, men et andet formål var også at give drengene et netværk.

Ifølge Venligboerne er et solidt netværk i høj grad det, drengenes familier får brug for, når de en dag kommer til Danmark og skal kunne klare sig selv i de nye omgivelser.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik