Kunst i gaden, historieoplevelser og fællesspisning i Helsingør

Tag en tur til fællesspisning, bliv klogere på en fin mølles betydning, eller oplev kunst i gaden. Her er syv anbefalinger til historiske Helsingør.

TV 2 Lorry er i fuld gang med vores sommerudsendelser, hvor vi besøger alle 34 spændende kommuner i Lorryland.

Vi anbefaler nogle steder, som du måske ikke nødvendigvis kendte i forvejen, borgmestrene kommer med tre anbefalinger til oplevelser i netop deres kommune, og så fortæller de lokale om, hvad der rører sig i kommunerne.

Der er masser af kultur og historie at opleve i Helsingør, som vi besøger i syvende sommerprogram.

Gavlmaleri i Sct Anna Gade

I Sct Anna Gade kan man få et indblik i Helsingørs storhedstid med et detaljeret gavlmaleri, der skildrer Sundtoldstiden.

Maleriet viser dagligdagen for godt 400 år siden, hvor Helsingør var en kosmopolitisk og rig købstad.

Se mere her.

Malerne bag gavlmaleriet er de italianske kunstnere Lara Atzori og Piercarlo Carella, der lavede maleriet i sommeren 2012.

 

Marienlyst Slot

Det fine, gamle Marienlyst Slot fra 1588 er opført af Kong Frederik II, der også står bag opførslen af Kronborg Slot.

Datidens kongelige brugte Marienlyst Slot som deres lyst- og jagtslot. I dag er det åbent i forbindelse med arrangementer, men der er fri adgang til den store slotshave, der ikke ligger langt fra vandet.

Se mere her.

Marienlyst Slot er fra 1588 og har en stor, flot slotshave.

Kulturhavnen

Det gamle skibsværft i Helsingør, hvor der engang blev produceret masser af skibe, er i dag blevet til Kulturhavnen med et stort kulturhus plantet.

Her er der mulighed for både at blive klogere på skibsværftets historie, opleve koncerter, se den skinnende skulptur "HAN", der har flere ligheder med Den Lille Havfrue, og som har været til debat, eller besøge den store fiskeskulptur med et vigtigt budskab.

Se mere her.

Kulturhavnen byder på masser af oplevelser.

Toldkammeret

Toldkammeret er et kulturhus med gang i den. Her holder Helsingør Pigegarde til, man kan opleve teater, udfolde sine kunstneriske evner, eller bruge en selskabelig aften med fællesspisning, som er hver dag fra mandg til fredag. 

 Se mere her.

Masser af fællesspisning i Toldkammeret.

Hornbæk

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (C) anbefaler alle at tage et sommersmut til Hornbæk, der ligger i naturskønne omgivelser ud til havet. Her er der både mulighed for picnic i skoven eller en strandtur på en varm sommerdag.

 Se mere her.

Hornbæk i naturskønne omgivelser.

Flynderupgård Museet

Bliv klogere på landet med et besøg på Flynderupgård museet i Espegærde. Her kan man lære en masse om bønderne- og fiskernes liv.

I tilknytning til museet drives også et historisk landbrug og erindringskøkken, hvor man kan få lidt landmad, når sulten melder sig efter museumsturen, eller man kan opleve museets have, der er konstrueret som den så ud i 1920'erne.

Se mere her.

Se hvordan en fiskerfamilie boede i starten af 1800-tallet på Flynderupgård Museet.

Hammermøllen

Hammermøllen, der blev opført i år 1765 i Hellebæk, har en lang og spændende historie. Den charmerende mølle var meget populær for guldaldertidens malere og digtere, hvor den blev en inspiration i kunsten.

Møllen har også en historisk betydning, da Kong Christian 4. udnyttede vandkraftsystemet omkring Hellebæk til at producere våben til den danske hær; våben, der senere brugt til at købe slaver for.

I dag kører Hammermøllen rundt ved hjælp af en stor gruppe frivillige. Det er også muligt at få en bid mad i de grønne omgivelser, som møllen ligger i.

Hør historien om den gamle mølle.

Hvis du kender til flere spændende steder i Helsingør, der måske ikke er kendt af alle, så tip os ved at klikke her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik