Kun overbygning på tre af Lejres 10 folkeskoler

Venstre i Lejre lægger nu op til debat om at samle al overbygning på kun tre af Lejres 10 folkeskoler. Det skal ske samtidigt med, at alle Lejres 10 folkeskoler bevares, inklusive tre små skoler. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Ideen går ud på at samle overbygningen på Lejres største skole, som er Hvalsø Skole, samt Allerslev Skole og enten Bramsnæsvigskolen eller Kirke Hyllinge Skole. Forslaget har været drøftet internt i partiet i flere omgange den senere tid.

- Vi ønsker at bibeholde alle 10 folkeskoler til og med 6. klasse. Vi vil tilskynde de mindre skoler til at skabe sig en fremtid som profilskoler. Vi vil gerne have den tryghed, der består i at bevare de små skoler, samtidig med at Lejre får større overbygningsskoler med et bredere og bedre tilbud til kommunens unge, siger tidligere borgmester Flemming Jensen (V) til DAGBLADET.

- Det er ingen skade til, at de unge skifter miljø og kommer ind på en større skole efter 6. klasse. De unge har godt af et skoleskift i den alder, tilføjer han.