Kun overbygning på tre af Lejres 10 folkeskoler

Venstre i Lejre lægger nu op til debat om at samle al overbygning på kun tre af Lejres 10 folkeskoler. Det skal ske samtidigt med, at alle Lejres 10 folkeskoler bevares, inklusive tre små skoler. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Ideen går ud på at samle overbygningen på Lejres største skole, som er Hvalsø Skole, samt Allerslev Skole og enten Bramsnæsvigskolen eller Kirke Hyllinge Skole. Forslaget har været drøftet internt i partiet i flere omgange den senere tid.

- Vi ønsker at bibeholde alle 10 folkeskoler til og med 6. klasse. Vi vil tilskynde de mindre skoler til at skabe sig en fremtid som profilskoler. Vi vil gerne have den tryghed, der består i at bevare de små skoler, samtidig med at Lejre får større overbygningsskoler med et bredere og bedre tilbud til kommunens unge, siger tidligere borgmester Flemming Jensen (V) til DAGBLADET.

- Det er ingen skade til, at de unge skifter miljø og kommer ind på en større skole efter 6. klasse. De unge har godt af et skoleskift i den alder, tilføjer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere