Kun to kommuner har nok økologisk mad

En undersøgelse viser, at kun to kommuner foreløbig lever op til regeringens økologimål for 2020.

60 procent af maden i børnehaver, på plejehjem og andre offentlige institutioner skal være økologisk. Sådan lyder målet i regeringens økologiske handlingsplan for 2020 - men foreløbig er der lang vej for landets 98 kommuner.

Kun København og Albertslunds kommuner lever foreløbig op til målene, viser en undersøgelse, som Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening står bag.

- Kommunerne vil faktisk rigtig gerne arbejde med økologi, og der er gang i overvejelser, også ude i køkkenerne, siger Paul Holmbeck, der er direktør i Økologisk Landsforening.

- Men de er presset økonomisk og mangler både redskaber til at gå i gang med omlægningsprocessen og viden om erfaringer i frontløberkommuner, hvor de har fået økonomi, økologi og bedre måltider til at gå op i en højere enhed, siger han.

Undersøgelsen viser, at 63 af de 98 kommer end ikke har vedtaget en politik for økologi i den offentlige bespisning. Og det ærgrer Susanne Herfelt, der er vicedirektør i Danmarks Naturfredningsforening.

- Økologi er vejen til renere drikkevand, sundere kostsammensætning og mere natur. At det offentlige går foran og gør 60 procent af de 500.000 daglige, offentlige måltider økologiske vil være et kæmpe skridt på vejen, siger hun.

- Kommunerne bør som minimum vedtage en politisk målsætning, siger hun.

Regeringen har afsat 28 millioner årligt de næste to år for at få kommunerne til at omlægge til økologi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik