Kun én ud af 98 borgmestre bor i almen bolig

Gladsaxes socialdemokratiske borgmester, Karin Søjberg, er den eneste blandt Danmarks 98 kommunale førstemænd og førstekvinder, som bor alment. Det viser en ny optælling, som Beboerbladet har foretaget.

"Jeg er ikke overrasket over, at der ikke bor mange borgmestre alment, men at det kun er én kommer bag på mig." Det siger formand i Boligselskabernes Landsforening Palle Adamsen og uddyber: "Det understreger vigtigheden af, at vi i Danmarks almene boliger selv sætter den lokale dagsorden om de almene boligområders vilkår i kommunerne. Vi kan ikke forvente, at vores udfordringer automatisk kommer på borgmesterens nethinde. Vi må i de lokale boligorganisationers bestyrelser og ledelser presse på for et øget samarbejde med kommunerne om de opgaver, som vi ikke kan løfte alene."
Billedet af folkevalgtes valg af bolig er for så vidt ikke nyt, for to år siden kunne Beboerbladet berette, at kun to ud af 179 folketingsmedlemmer boede i en almen bolig samtidig med, at en femtedel af den danske befolkning bor alment.