Kulturnatten 2018: 11 gode forslag til steder at besøge

I mere end 25 år har Kulturnatten været en af hovedstadens mest velbesøgte kulturbegivenheder. Vi bringer her et forslag til nogle af arrangementerne.

Foto: Maria Sattrup / Sattrup & Høst

Flere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser over hele byen byder på fredag velkommen til Kulturnatten 2018.

På samme dag, som skolerne lukker ned for efterårsferien, slår byens kulturelle institutioner dørene op for den største årlige endagsbegivenhed med massevis af spændende arrangementer.

Igen i år er det blandt andet muligt at komme på besøg her hos os på TV 2 Lorry, hvor vi vil fortælle om moderne journalistik i vores historiske bygninger på Frederiksberg, Allégade 7-9.

Vi byder på en guidet rundvisning i tidsrummet 18-22 til alle kringelkroge af vores historiske lokaler og diskutere moderne journalistik i en medieverden med konstante nybrud - husk, at arrangementet kræver tilmelding.

Læs mere om Kulturnatten på TV 2 Lorry her.

Foruden et besøg her på TV 2 Lorry er der på fredag et hav af andre kulturelle muligheder til Kulturnatten 2018 - vi bringer her 11 gode råd til steder, man kan besøge:

11 gode råd til besøgsværdige arrangementer under Kulturnatten 2018

- 1: Danmarks Nationalbank
​​
Kom indenfor og se Banksalen
Kom indenfor, når Nationalbanken for første gang åbner dørene i forbindelse med Kulturnatten. Du kan røre ved en ægte guldbarre, blive klogere på pengesedler, finanskriser og Nationalbankens opgaver. Og du kan se de flotte detaljer i Arne Jacobsen-bygningen.

Tid og Sted: 18:00 - 00:00
Danmarks Nationalbank
Havnegade 5
1093 København K


- 2: Dansk Industri

En aften i Industriens Hus for alle aldre
Kig forbi Industriens Hus, og mød nogle af de danske virksomheder, der holder hjulene i gang her i Danmark, og som er med til at sikre den velstand, vi allesammen nyder godt af. 

Tid og sted: 18:00 - 23:00
Dansk Industri
H.C. Andersens Boulevard 18
1787 København V


- 3: De Kgl. Repræsentationslokaler, Christiansborg Slot

Oplev Kongehusets lokaler på Christiansborg Slot
Bonede gulve, funklende lysekroner og farvestrålende gobeliner danner rammer for kongelige fester på Christiansborg slot. Hver time spiller Den Kongelige Livgardes Musikkorps den festlige taffelmusik, der bliver spillet til Dronningens gallamiddage i Riddersalen. 

Tid og sted: 18:00 - 00:00
De Kgl. Repræsentationslokaler, Christiansborg Slot
Prins Jørgens Gård 5
1218 København K


- 4: De Kongelige Stalde, Christiansborg Slot

Besøg kongelige heste og kareter
Kom helt tæt på kongehusets smukke kareter og hils på de kongelige heste. Oplev Den Kongelige Stald-Etat, historiske kareter og Garderhusarregimentets hesteeskadron i et hesteshow fra 19-20 på Christiansborgs ridebane.

Tid og sted: 18:00 - 00:00
De Kongelige Stalde, Christiansborg Slot

Christiansborg Ridebane 12
1218 København K


- 5: Den Kongelige Livgarde

En aften på Livgardens Kaserne for alle aldre
Besøg Livgardens Kaserne og mød folkene fra Forsvaret, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen. Der vil være underholdning og udstillinger for både børn og voksne; fx eksercitsopvisning ved Vagtkompagniet, Tambourkorpset spiller, militære køretøjer og våben smatidig med, at man kan prøve uniformer, smage på feltrationer, sidde i et F-16 jagerfly og meget mere.

​​​Tid og sted: 18:00 - 00:00
Den Kongelige Livgarde
Gothersgade 100
1123 København K


- 6: Folketinget

Gå på opdagelse i magtens centrum
I år markeres 100-året for ibrugtagningen af det nuværende, tredje Christiansborg. Kom forbi og oplev Folketingssalen, gruppeværelser og udvalgslokaler indefra, og se de mange spændende kunstværker i den100 år gamle bygning

Tid og sted: 18:00 - 00:00
Folketinget
Rigsdagsgården 1
1240 København K


- 7: Gadens Stemmer

Gaden fortæller: Det barske og hemmelige Vesterbro
Nattens guider er eksperter i Vesterbros skyggesider. For guiderne har hjemløshed, narkotikasalg, fængsel og gadens uskrevne regler været hverdag, og alle fortællingerne er stærke og unikke.

Tid og sted: 18:00 - 22:00
Gadens Stemmer
Reventlowsgade 14
1651 København V


- 8: Hjernesagen og Center for Hjerneskade

Din utrolige hjerne
Huset er fyldt med viden, underholdning og udfordringer for både børn og voksne. Bliv udfordret med sjove og spændende "hjerneopgaver", hør den nyeste viden om hjernerystelser eller få målt dit blodtryk og kondital og få gode råd om at holde hjernen sund. Kl. 19 er der medrivende dialog om vores fantastiske hjerne ved komiker Sebastian Dorset og hjerneforsker Jesper Mogensen.

Tid og sted: 18:00 - 22:00
Hjernesagen og Center for Hjerneskade
Amagerfælledvej 56A
2300 København S


- 9: Københavns Byret

Vi mødes i Byretten
Se, hvordan den over 200 år gamle byret fungerer som en moderne retsbygning. Hør om kunsten og se, hvordan man med respekt for fredning og historie kan indrette retssale med moderne teknik. 

Tid og sted: 18:00 - 00:00
Københavns Byret
Nytorv 25
1450 København K


- 10: Metroselskabet

Besøg den kommende metrostation på Rådhuspladsen
Kom med under jorden og se hvordan stationen på Rådhuspladsen tager form inden den er klar til åbning i 2019. Folkene bag metroen slår dørene op til stations pladsen og fortæller om den nye station og hovedstadens kommende metronet.

Tidspunkt: 18:00 - 22:00
Metroselskabet
Rådhuspladsen 1
1550 København K


- 11: Reffen

Røverhistorier
Til Kulturnatten kan du høre B&W-fortællingen fra 1870 og frem til 1996, hvor B&W lukkede - og hvad der er sket siden på Refshaleøen. Glæd dig til at være med til et sceneri, der vil få dig til at føle dig som en af medarbejderne, hør de hemmelige anekdoter og de sjove historier om det vilde og hårde liv på danmarks største arbejdsplads. 

Tid og sted: 18:00 - 00:00
Reffen
Refshalevej 167A
1432 København K

Du kan læse meget mere om alle arrangementerne på Kulturnattens egen hjemmeside.

Husk, alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas for at deltage - Kulturpasset kan købes på Kulturnattens hjemmeside.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik