Kuldsejlet by: Kommune brugte millioner på "dårlig rådgivning"

Pengene kunne være brugt bedre, erkender borgmester.

I 2015 tog man det første spadestik til Frederikssunds helt ny by: Vinge. 

Siden er projektet dog kommet i - ikke bare modvind - regulært stormvejr.

Danmarks Radio har kunnet berette, at man i 2017 manglede 163 millioner kroner, som man havde regnet med at få i kassen for salg af byggeretter. Aftalen med AP Ejendomme og MT Højgaard, der skulle etablere Vinge Centrum, viste sig at være ugyldig og indeholde ulovlig statsstøtte. Og der er desuden sået tvivl om, hvorvidt området kan få sin egen S-togsstation.

Skandalerne på trods har man i kommunen brugt intet mindre end 37,5 millioner kroner i perioden oktober 2013 til december 2017 på ekstern rådgivning omkring byudviklingen, skriver Frederiksborg Amts Avis. 

Det fremgår af en række dokumenter, som avisen har fået aktindsigt i.

Borgmester: Dårlig rådgivning

Kommunen har fået juridisk bistand fra advokatselskabet Horten, som i alt har modtaget knap 29 millioner kroner fra kommunen, mens konsulentvirksomheden Bendix Consult har fået knap 8,5 millioner kroner.

Om det er rimeligt at bruge de beløb på bistand, har borgmester John Schmidt Andersen (V) selv svært ved at vurdere:

- Når man har at gøre med så stort et projekt som Vinge, er det rimeligt at hente hjælp udefra. Om det er for mange penge, er svært at svare på, men vi har i hvert fald ikke fået en rådgivning, som har medført det ønskede resultat, og derfor kan man godt sige, at vi har fået en dårlig rådgivning, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Samarbejdet er droppet

Han håber, at parterne snarest kan mødes og drøfte den hidtidige rådgivning.

- Det er for tidligt at sige, om vi vil gøre krav på erstatning, og jeg håber, at vi kan finde en løsning i mindelighed, siger John Schmidt Andersen.

Kommunaldirektør Ole Jacobsen oplyser, at samarbejdet med de to rådgivere ophørte i midten af december sidste år.

Bendix Consult ønsker ikke at kommentere sagen. Trods flere forsøg er det heller ikke lykkedes at få en kommentar fra Horten.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik