Kuldegrader: Her kan du aflevere varmt tøj til hjemløse

Vinterkulden har sat ind. Så Københavns kommune har nu udsendt en liste over de væresteder og hjemløsetilbud, hvor du kan donere varmt tøj.

Eva Riede er grundlægger af Hellebro, der driver et værested i København for unge hjemløse (på billedet) - snart åbner Hellebrohuset i Valby, hvor de unge kan opholde sig døgnet rundt. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Ritzau Scanpix

Det råkolde danske vejr har sat ind.

Hvis du står med en vinterjakke, en sovepose eller et par tykke sokker, som er værd at give videre, så har Københavns Kommune nu udsendt en liste over de væresteder og hjemløsetilbud, som tager imod sagerne og kan give det videre.

Se listen i bunden af artiklen.

Det bliver revet væk

Hjemløsetilbuddet Hellebro, som er rettet mod unge hjemløse, en hjemløsegruppe som bare vokser, er et af de steder, der tager imod donationer. Og der er brug for dem.

- Det bliver revet væk, siger Eva Riedel, bestyrelsesformand og stifter af Hellebroen.

Hellebroen er et privat værested, som er afhængige af frivillige kræfter og de penge som fonde, virksomheder og private er villige til at donere.

Det er et sted, hvor de unge kan opholde sig og få varmen, få et sundhedstjek og socialisere, men det er ikke et sted man kan overnatte. 

- Vi har en fast gruppe på cirka 130 unge, der kommer hos os, nogle hver dag og andre et par gange om ugen. Af de 130 vil jeg sige, at mellem 30 og 40 sover på gaden, siger Eva Riedel.

De er også afhængige af folks gavmildhed, men man netop gerne have i tankerne, at det skal gives videre, siger hun.

- Det vi har brug for er liggeunderlag, soveposer, varme frakker og vinterstøvler. Og hvis jeg må ønske mig noget, ønsker vi os nye sokker, nyt undertøj og nye t-shirts, siger Eva Riedel, bestyrelsesformand og stifter af Hellebroen.

Her kan du aflevere tøj til hjemløse

NØRREBRO
Blå Kors GraceKBH 
Baggesensgade 7
2200 København N 

 

NORDVEST 
Morgencaféen for hjemløse 
Theklavej 48
2400 København NV 

 

INDRE BY

Hugs & Food
Turesensgade 21 (kælderen)
1366 København K

 

Hellebro
Store Kongensgade 110A
1264 København K

 

VALBY
WeShelter
Gl. Køge Landevej 137
2500 Valby

 

Kilde: Københavns KommuneTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik