Krydstogtsdagene i Helsingør er i gang

Mandag og tirsdag ankommer to af sommerens i alt seks krydstogtskibe til Helsingør, og byen er klar til at tage imod dem.

Hvis man er fascineret af store skibe, er havnen i Helsingør et godt sted at befinde sig i starten af denne uge. Her vil der nemlig være masser at kigge på.

I løbet af sommeren kommer der seks krydstogtskibe til Helsingør, og to af dem anløber henholdvis mandag og tirsdag.  

Færdes hjemmevant i Helsingør

Mandag morgen klokken 7 kaster MS Serenissima fortøjningerne ved Kongekajen til et knap seks timer langt besøg i Helsingør.

Krydstogtskibet er 88 meter langt, 13 meter bredt og vejer hele 2.568 tons. Ombord er der plads til 104 passagerer. 

Og dagen efter sker det hele igen. Her anløber det lidt større MS Island Sky ligeledes kl. 7. Det er 90 meter langt, 15 meter bredt og vejer 4.280 tons. Krydstogtskibet har plads til 114 passagerer og bliver liggende i Helsingør i ti timer. 

- Man kan godt sige, at de to skibe færdes hjemmevant i Helsingør. Det er henholdsvis tredje og sjette gang, at MS Serenissima og MS Island Sky er i Helsingør. Skibenes rederier har specialiseret sig i krydstogter til byer med særlige kulturelle seværdigheder. Og her ligger Helsingør fint som ”Home of Hamlet” med Kronborg, Museet for Søfart og den velbevarede middelalderby, fortæller Henrik Numelin, der er VisitNordsjællands krydstogtmanager.

Rederier har planlagt ture

Både MS Serenissima og MS Island Sky er all inclusive krydstogter. Det vil sige, at kahyt, måltider, udflugter og aktiviteter er inkluderet i prisen.

Derfor vil mange af passagerne deltage i de forskellige ture, som rederierne har planlagt.

- Jeg har fået oplyst, at der tilbydes byvandringer i det gamle Helsingør og besøg på Kronborg. Til dem, som vil opdage Helsingør på egen hånd, har vi blandt andet et færdigt turforslag til en "Elsinore Walk", som vi udleverer fra turistinformationen på Kongekajen, lyder det fra Henrik Numelin.

Næste krydstogtskibe til Helsingør

Tirsdag den 14. august: Queen Mary 2 

Tirsdag den 2. oktober: MS Pacific Princess 

Søndag den 7. oktober: MS Nordstjernen

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik