Krydstogt-succes: Nu kommer Havets dronning også til Nordsjælland

Seks krydstogtskibe i 2017 og besøg af Queen Mary 2, et af verdens største krydstogtskibe, i 2018. Både Helsingør og Halsnæs er blevet attraktive rejsemål.

For få  dage siden anløb årets sidste krydstogtskib i Hundested Havn.

Dermed blev der sat punktum for en yderst succesfuld sæson for hele Nordsjælland. I alt havde hele fem skibe sat kursen mod byerne i nord.

Nu løftes sløret for sæsonnen 2017, hvor seks krydstogtskibe allerede har meldt deres ankomst i Helsingør og et af verdens største krydstogtskibe vender tilbage året efter.

- Der er ingen tvivl om, at næste års anløb er et resultat af vores langsigtede strategi, deltagelse på flere krydstogtmesser, medlemskab af Cruise Baltic og møder med engelske og tyske rejsebureauer og turoperatører. Nordsjælland er et marked i vækst, og i øjeblikket ser vi en stigning i antallet af engelske og tyske turister, der gerne vil besøge destinationen, siger Birgitte Bergman, udviklings- og marketingchef samt krydstogtansvarlig i VisitNordsjælland i en pressemeddelelse.

Resultater til Helsingør

- Siden 2014 har Helsingør Havn samarbejdet med VisitNordsjælland om destinationens krydstogtindsats. Det har været den helt rigtige strategi at satse på oplevelser, hvilket også har kastet flotte resultater af sig. Og jeg er meget tilfreds med at afslutte min tid som havnechef med udsigt til seks anløb i 2017, siger Benny Carlsen, havnechef for Helsingør Havn, og fortsætter:

- Med den kæmpe investering Helsingør Kommune har gjort inden for kultur- og turisme, håber jeg selvfølgelig at det vil lykkes min afløser at få gennemført en egentlig krydstogtkaj inden for få år. Det kan kun blive en succes, for vi har et helt fantastisk produkt og kan sagtens tage konkurrencen op i forhold til København.

Fokus på Hundested

- 2016 var første år Hundested havde krydstogtbesøg. Anløbene har bidraget positivt til byens vækst ved at støtte de turismerettede erhverv og ved at bane vej for nye anløb de kommende år. I målet om flere turister til Nordsjælland har krydstogtanløbene fungeret som vækstdriver for Halsnæs Kommune, bidraget til lokal stolthed, større kendskab og givet byen, havnen og området mere opmærksomhed, siger Birgitte Bergman.

- Der er ingen tvivl om, at de tre krydstogtbesøg i Hundested har været en kæmpe gevinst på flere planer. De har været med til at sætte Halsnæs på landkortet og givet en uvurderlig markedsføring af kommunen med al den medieomtale, der har været både før, under og efter de enkelte besøg. Krydstogtgæsterne har tilsyneladende været meget tilfredse med deres ophold her, og det glæder mig, at vi har kunnet give dem en god oplevelse. Jeg vil derfor gerne takke alle de mange mennesker, som har været med til at gøre det til en succes, for deres enorme indsats i forbindelse med anløbene. For vores borgere og øvrige turister har det også været et tilløbsstykke med de store krydstogtskibe, som vi ikke er vant til at se lægge til kaj her hos os, og vi glæder os til flere besøg i de kommende år, siger Steen Hasselriis, borgmester i Halsnæs Kommune.

Allerede i august og september deltager VisitNordsjælland på Cruise Baltics møde i Göteborg og på Seatrade Med på Tenerife, hvor der er aftalt møder med relevante rederier om fremadrettet samarbejde.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

lyskryds

Radikal byrådskandidat: Trafiklys skal have kjole og langt hår

Øresundstunnelen vanvidsbilisme

playMinister garanterede kontrol med vanvidsbilisme i Øresundstunnelen – men et år senere er intet sket

fjernbusterminal buskaos bus ingerslevsgade

Udformningen på plads: Sådan skal Københavns nye fjernbusterminal se ud

Politiet måler hastigheder på Øsresundsforbindelsen.

Bilist taget med Formel 1-hastighed nær Øresundstunnelen

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere