Kryds benene hvis du skal med metro - toiletproducenten er konkurs

Der kan gå mere end et år, før de planlagte toiletter kommer på plads.

Hvis du nu sidder i Cityringen - Københavns nye metro - og pludselig erkender, at du skal tisse - så kan der være god grund til, at du IKKE skal stå af med det samme. For i planlægningen af den nye metrolinje indgår det, at der skal være offentlige toiletter i nærheden af nedgangene til metrostationerne - men nogle steder vil der gå en rum tid, før toiletterne kommer på plads.

Producenten er nemlig gået konkurs, lyder det fra Københavns Kommune.

De nye metrostationer skaber mange steder helt nye byrum over jorden, hvor folk opholder sig. Og derfor indgår det i planerne, at man skal kunne forette sin nødtørft. Nogle steder var der toiletter på forhånd - andre steder skal nye toiletter sættes op. Det gælder seks af de nye metrostationer, hvor det særlige københavnertolet skal etableres. Det er det, du kan se over atiklen her.  Men de seks toiletter mangler.

Utilfredsstillende

- Det er selvfølgelig stærkt utilfredsstillende, at vi ikke har fået leveret de toiletbygninger, som vi har bestilt for lang tid siden, og som skulle være klar ved Cityringens åbning. De berørte stationspladser vil dagligt blive besøgt af mange tusind metropassagerer, der kan have behov for et toilet. Samtidig er stationspladserne anlagt, så de skaber nye attraktive byrum i lokalmiljøet, og også i den sammenhæng er det ærgerligt, at vi ikke fra start af kan tilbyde den service til københavnerne, som et offentligt toilet jo er,' siger centerchef Henriette Hall-Andersen i en pressemeddelelse fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

Ved to af de nye stationer er der sat toiletbygninger op. Men indmaden mangler stadig. Og på fire andre sationer er der gjort klar til byggeriet, så vandledninger, afløb og elkabler stikker op af jorden - og dermed bestemt ikke udgør et egne tissested. Af hensyn til pladsernes udseende bliver installationerne dækket over, til der er fundet en løsning.

De seks stationer uden toiletforhold er: Marmorkirken, Poul Henningsens Plads, Skjolds Plads, Vibenshus Runddel, Nuuks Plads og Nørrebro Station.

Retssag på vej

Københavns Kommune oplyser, at den nu sætter gang i et udbud for at finde en ny leverandør - og så trækker det op til et retsligt og økonomisk efterspil med konkursboet efter den oprindelige leverandør.

Det er Københavns Kommune (Og Frederiksberg Kommune) - og altså ikke Metroselskabet - der har ansvaret for, hvordan de fleste pladser ved metrostationerne ser ud og er indrettet. København har afsat 160 millioner kroner i såkaldt tilkøb, der blandt andet går til bænke, træer, cykelparkering - og altså toiletter.

De manglende toiletter vil være på plads senest i første halvår af 2021.

Skal du egentlig af på stationen ved Marmorkirken - og skal du tisse noget så grusomt - så kan det faktisk betale sig at køre videre til næste stop. For toilettet ved Marmorkirkens station er ikke på plads.
Skal du egentlig af på stationen ved Marmorkirken - og skal du tisse noget så grusomt - så kan det faktisk betale sig at køre videre til næste stop. For toilettet ved Marmorkirkens station er ikke på plads.
Foto: Reginaldo Sales © Metroselskabet

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik