Kronprins Frederik og Frank Jensen indvier miniudgave af København i Kina

En minatureudgave af København blev i dag indviet ved Beijing Design Week. Fremstødet skal være et udstillingsvindue for dansk livsstil og design.

København ligger i Kina.

Selvom det lyder som et dårligt plagiat af en Nephew-sang, så er det faktisk sandheden.

I hvert fald den kommende uges tid.

I dag blev en minatureudgave af det, der skal forestille en destilleret form af København, indviet ved en stor designkonference i Beijing.

En minatureudgave af København er opbygget i Beijing.

Ved Beijing Design Week var både Kronprins Frederik, Københavns overborgmester Frank Jensen og kulturminister Mette Bock til stede ved åbningnen af pavillonen, der indeholder en slags parallelversion af vores hovedstad komplet med gader, huse, torve og parker, og besøgende kan gå rundt i forskellige kvarterer.

Udstillingen får fokus på dansk livsstil, og medværtsskabet til den kinesiske designuge skal fungere som et udstillingsvindue for danske virksomheder, designere, arkitekter og byplanlæggere.

- Jeg er sikker på, at I vil støde på mange idéer til bæredygtig livsstil i den danske udstilling, sagde Kronprins Frederik i sin tale ved indvielsen.

Overborgmester Frank Jensen, Kronprins Frederik og kulturminister Mette Bock klippede snored til minatureudgaven af København ved Beijing Design Week.
Overborgmester Frank Jensen, Kronprins Frederik og kulturminister Mette Bock klippede snored til minatureudgaven af København ved Beijing Design Week.
Foto: Københavns Kommune

- Samarbejdet mellem Beijing og København er et stærkt og vigtigt element i samarbejdet mellem Danmark og Kina. Når vi deler vores idéer og erfaringer, kommer det begge byer og nationer til gode.

Årsagen til Københavns engagement i Kina skyldes, at København er blevet valgt som medvært til Beijing Design Week 2018.

Samlet har Beijing Design Week cirka fem millioner besøgende, hvoraf der forventes cirka 300.000 besøgende til området, hvor København har sin udstilling.

KØBENHAVN SOM MEDVÆRT FOR BEIJING DESIGN WEEK

Beijing Design Week er Kinas førende designfestival og arrangeres af det kinesiske kulturministerium og bystyret i Beijing.

I 2018 bliver designugen afholdt fra 26/9 til 5/10.

Tidligere har London, Milano, Dubai, Amsterdam, Seoul og Barcelona været medværter for Beijing Design Week.

Hovedpartnere på den danske deltagelse er Københavns Kommune, Den Danske Ambassade i Beijing, Det Danske Kulturcenter i Beijing, Dansk Industri, Industriens Fond, Realdania og Region Hovedstaden.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik