Krokodillevogterens mor: En god skurk er en, der smiler

Krimiforfatter Katrine Engberg er kendt for Københavnerserien, der følger makkerparret Kørner og Werner. Hun er snart aktuel med en ny bog i serien.

Katrine Engberg er egentlig uddannet danser, men for tre år siden tog hun springet og skrev sin første krimi 'Krokodillevogteren'.

Derefter tog det for alvor fart. Hun er netop blevet nomineret til publikumsprisen på bogmessen i Leipzig, og hendes bøger er solgt til 20 forskellige lande. 

quote Hvis det bare er en parkeringskælder, hvor det drypper ned fra loftet, og lyset så går ud, så kan det godt blive for tykt

Katrine Engberg

Når Katrine Engberg skal beskrive en gerningsmand - eller et sted - gør hun meget brug af kontraster.

 - Jeg blev spurgt for nylig, 'hvad er en god gerningsmand, hvad er en god skurk?' Og jeg svarede helt spontant: En god skurk er en, der smiler, fortæller hun.

Kontrasterne gør det interessant

Al uhygge, både når det kommer til steder eller personer, skal indeholde noget smukt, hvis det skal være rigtig stemningsfuldt.

- Kontrasterne taler til mig. Hvis det bare er en parkeringskælder, hvor det drypper ned fra loftet, og lyset så går ud, så kan det godt blive for tykt, siger hun. 

Så for at undgå, at det bliver uhygge med mere uhygge ovenpå, lægger hun også vægt på at skrive det smukke ind i uhyggen eller det forfærdelige. En slags slange i Paradiset, der gør, at det kun ser rigtig pænt ud ved første øjekast. 

Tæt på idyllisk

 - Det, der er enormt spændende, er i virkeligheden det, der ligger tæt op ad at være idyllisk, dejligt og fint. Og så er der bare en eller anden mislyd eller noget, der skurrer. Det synes jeg er fedt, siger Katrine Engberg.

Hendes fjerde bog i Københavner-serien udkommer i år, men det er endnu ikke officielt hvornår.

Katrine Engberg er gæst i Den Perfekte Fridag, hvor hun blandt andet tager os med til forbrændingsanlægget Amager Bakke, fordi stedet spiller en rolle i hendes kommende bog.

Se Den Perfekte Fridag med Katrine Engberg her

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik